MHP'li Öztürk: Yeni Anayasa ikinci vesayet

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, yeni anayasa sürecinin ikinci bir vesayet odağı oluşturduğunu savunarak, “İmralı'da mukim bebek katilinin ağzından sadır olan, Kandil'e gidip orada rafine olup dönen bir vesayetle karşı karşıyayız. Şu anda bize dayatılan bu" dedi.

16 Ağustos 2013 Cuma 16:12
MHP'li Öztürk: Yeni Anayasa ikinci vesayet
Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, Antalya'da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Mısır konusunda batılı ülkeler eğer samimi davranmazsa, samimi adımlar atmazlarsa ben inanıyorum ki artık demokrasi dünyada sorgulanmaya başlayacaktır" sözlerini eleştirdi. Bu sözlerin Başbakan Erdoğan'ın demokrasiye bakışının açık ifadesi olduğunu savunan Öztürk, Başbakan Erdoğan'ın siyasete girdiği günden itibaren demokrasiyi sorguladığını iddia etti. Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, “Sayın Başbakan Mısır'daki darbecilerin kendi halkına reva gördüğü zulme Batı'nın yeterince güçlü ve objektif tepki göstermemesini bahane ederek aslında nasıl bir antidemokratik yönetim anlayışına sahip olduğunu ortaya koymuştur" diye konuştu.

Batı'nın Türk ve İslam dünyasına karşı her ne koşulda olursa olsun çıkarcı ve hesapçı yaklaşım takındığını belirten MHP Genel Başkanı Yardımcısı Öztürk, “Batı dünyasının sadece kendi menfaatlerini gözeten Mısır siyaseti yüzünden Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'deki demokratik rejimi masaya yatırma niyeti şuur altındaki dikta hevesinin dışavurumudur" dedi.

Aynı zamanda Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olan Oktay Öztürk, bir soru üzerine, partisinin '21'inci yüzyıla girerken üzerinde hala apoletli insanların mührünün olduğu bir anayasanın Türkiye'ye yakışmayacağı' düşüncesi ve onun oluşturduğu vesayetten kurtulma amacıyla sürece dahil olduğunu söyledi. Gelinen noktada ikinci bir vesayetin ortaya çıktığına dikkati çeken ve bu yeni vesayet odağını 'Daha tehditkar' olarak tanımlayan Öztürk, şunları söyledi:

“İlki milletin birlik ve beraberliği, devletin bekası adına bir vesayet ortaya koymuştu. Şimdiki vesayet milletin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırıp devletin içinden yeni bir devletin, milletin içinden yeni bir milletin ortaya çıkmasını sağlayan İmralı'da mukim bebek katilinin ağzından sadır olan, Kandil'e gidip orada rafine olup dönen bir vesayetle karşı karşıyayız. Şu anda bize dayatılan bu. Biz Türk milletine bir anayasa yapma noktasından ayrıldık. Bölücüleri memnun edecek değişiklikleri anayasal teminat altına almak için mesai harcıyoruz, gelinen nokta budur."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Antalya'da CHP'den istifa ederek MHP'ye katılan İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Çoban'a da parti rozeti taktı. 

Son Güncelleme: 16.08.2013 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.