MHP'den seçmene mesajlar

24 Haziran seçimleri sonrası 19 ilçedeki teşkilatları Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan’la ziyaret turuna çıkan MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Aksu’da mesajlar verdi.  Partisi’nin 24 Haziran’da 146 bin 207 seçmenin oyunu aldığını ifade eden Aksoy,  bu sonuçların motivasyon bozukluğu oluşturmaması gerektiğini savundu. Aksoy, “İçimizden bir parti çıktı.  Yapacağımız tek şey önümüze bakmak” dedi.  

13 Ağustos 2018 Pazartesi 14:46
MHP'den seçmene mesajlar

Bir sonraki seçimler

MHP için elini taşın altına koymuş, sahada çalışan bütün partililerimize de teşekkür ediyoruz. MHP Antalya’da 146 bin 207 oy almış olup bu seçmenimize teşekkür ederken, oy vermeyen seçmenimizde; niye oy vermediniz gibi, kızma gibi, küsme gibi bir şansımız yok. Öncelikle bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve bir sonraki seçimlerde bize diğer oy vermeyenlerin nasıl oyunu alırız, onun yollarını arayıp onu bulmalıyız.

Moral ve motivasyon

İçinde bulunduğumuz Cumhur İttifakı birinci turda geçerek, güçlü çıkmıştır. Türkiye geneline baktığımız zaman 49 milletvekili ile parlamentoda Türk milletini temsil etme ve sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi denge ve denetleme yetkisine sahip olmuştur. Bu son derece önemlidir. MHP Aksu ölçeğine indiğimizde almış olduğumuz oy oranları, burada; ilçe başkanım, meclis üyeleri ve yönetici arkadaşlarımızı bir moral ve motivasyon eksikliğine düşürmesin.

Milat kabul etmeliyiz

1 Kasım seçimlerinden sonra, başka parti kurulmuş içinden başka parti çıkmış ve o arkadaşlarımızda orada olmayı tercih etmiştir. Biz neye bakacağız? Biz bu günü milat kabul edip, önümüzdeki mahalli seçimlerimizde Aksu’da MHP olarak belediye başkanlığını nasıl alırız, nasıl daha çok belediye meclis üyeliğinde sayımız olur, sahada bu yönde bu şekilde bir çalışma yürütülecektir.

Kapımız o arkadaşlara açık

Aksu bizim için çok önemli, sakın ola alınmış oy oranının başarısız ve düşük bir oy gibi algılanmasın. Yarım asra damgasını vuran bir partiyiz. Sayısal rakamlarla değerlendiremeyiz. Bazı Yerel ve ulusal medya yüzde 6-7 lerde ve MHP bitti diye kara propaganda yürütmüşlerdir. Bir sebeple giden arkadaşlarımız tekrar geri dönebilir, sofrayı kırmayan dökmeyen arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık.

Ufukta erken seçim, yerelde de ittifak olur mu?

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ile İl Başkanı Mustafa Aksoy’un İlçe teşkilatı ziyaretinde hiç şüphesiz ortaya çıkan en önemli konu başlıklarından bir de yerel seçimler oldu. “Ufukta erken seçim ile yerel seçimlerde ittifak olur mu?” sorularına çok çarpıcı açıklamalar geldi

İşte basın toplantısında MHP’li yöneticilere sorulan sorular ile alınan cevaplar:

24 Haziran genel seçimlerinde alınan sonuçlar moral bozukluğu yaşatmasın dediniz. Sonuçlara bakınca sayısal veriler ortada ve netliklerde sayısal verilere göre ortaya çıkıyor. Aksu’da yarım asra damga vurmuş MHP 4. Parti olarak çıktı, sizin içinizden kopan parti 2. Olarak çıktı. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Seçmene kızma şansımız yok, teşkilatların biz düşük bir oy aldık diyerek kapıyı kitleleşecek hali de yok. Bunun eksikliklerini araştırarak düşük oy aldığımız seçimden, yeni hamleler geliştirmek.

 Evet, içimizden bir parti çıkmıştır, çıkan bu parti, burada daha fazla oy almıştır. Seçmen tercihini bugün x partiden yana yapabilir, yarın sizi anlar, sizden yana yapabilir. Bu hususta önümüzdeki seçimlerde, diğer partinin aynı oyu alamayacağını biliyoruz, gözlemliyoruz. Bugün Türkiye kamuoyu iki meseleyi konuşuyor. Neyi konuşuyor? CHP de kongre yapılsın mı? Yapılmasın mı? Tüzük kurultayına gidilsin mi?  Gidilmesin mi? Bir buçuk sene önce bizim partimiz üzerinde ki meselelerin aynısı, bugün bir başka parti üzerinde. Televizyonlarda tartışma programlarına baktığınız zaman bugün neyi tartışıyorlar? İYİ Parti’nin istifalarını tartışıyorlar. Şimdi onlarında bir kongreleri ve kurultayları oldu, dolayısıyla bizim söylediğimiz moral ve motivasyon eksikliği bu manada olamaz. Giden arkadaşlarımızın birçoğu, şimdi bizimle temas halindeler. Muhtemelen ilçe teşkilatlarımızla da temas halinde oluyorlardır. Sahaya inip baktığınızda muhtemelen bir pişmanlık da duyuluyordur. O sebeple, işte biz önümüzdeki seçimlere bu oyları tekrar normal hale döndürmenin yolunu arayıp ve bunun için çözüm önerileri arayacağız.

24 Haziran seçimlerini geride bıraktık, önümüzdeki seçimlere bakalım dediniz, önümüzde bir yerel seçim var bununla ilgili MHP’nin Antalya ve Aksu ölçekli yol haritası belli mi?

MHP Aksu ilçe teşkilatı ve yönetimindeki arkadaşlar burada, MHP yerel seçimde adaylık düşünen, aday adaylığı düşünen, her bir arkadaşımız, ilçe başkanımıza bunun bilgisini vererek sahada bir çalışma yürütebilir. Ancak, vakti ve saati geldiğinde Aksu teşkilatımız, il teşkilatı ve genel merkezimiz birlikte burada adayını belirler. Aksu’da yaşayanlar, burada oturanlar ve ikamet edenler Aksu’nun durumunu hepimizden iyi bilirler. Bu teşkilat burada Aksulu vatandaşların kimi tercih edeceklerini, kime fazla teveccüh göstereceklerini, belediye başkanı ve meclis üyesi olsun bu hususta arkadaşlarımız an itibariyle, çalışmalarını yürütebilirler. Ama, bugün itibariyle, 19 ilçemiz ve Aksu için de adayımız şudur dediğimiz bir durum yok. Bu ziyaretlerimizde teşkilatlarımıza şu talimatı veriyoruz. Gönlünde ve yüreğinde Aksuya hizmet etmek var ise, teşkilatlar nezdinde evet Aksuyu bu kişiyle alırız ve bu meclis üyeleri ile alırız anlayışı olmuş ise bu çalışmayı yürütebilirler. Ama MHP olarak geçmiş dönemlere nazaran bir şeye bakıyoruz. Partide liyakat, ehliyet ve birde sadakatine bakacağız. Şunlarla karşılaşmışız, 10 belediye meclis üyemiz var, geri gelmişiz bakmışız iki tane kalmış. MHP’den seçilmiş belediye başkanı, sürecini MHP amblemleri altında milletine hizmet etmek adına beş yıllık süreci tamamlamalı. Belediye meclis üyeleri de 10 tane olacağına, 7 tane olsun ama MHP kimliği ile sürecini tamamlasın. Bu değerlendirmelerle işi sıkı tutuyoruz.

Şunu söylüyorum. MHP, ilkeleri ile siyaset yapmayı kabul etmiş ve kabullenmiş arkadaşlarımızla yola çıkacağız. Bugün itibariyle falanca dediğimiz bir adayımız yoktur. Aday adayları teşkilatımızla bunu paylaşır, ilçe teşkilatımız bizimle bu konuyu görüşür, sahada alanda çalışmaya başlayabilirler. Niye çalışıyorsun, zaten demeyiz. Vakti zamanı gelince de o isimleri belirleriz.

24 Haziran seçimlerinde bir ittifak kurularak girdiniz. Daha sonra yerel seçimlerin yaklaşmasıyla AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, ittifakın yerelde de devam edeceği yönünde bir açıklama yaptı. Şimdi siz Aksuyu önemsediğinizi söylüyorsunuz, aday belirleyeceğinizi söylüyorsunuz, olur da genel merkezden bir talimat gelir yada gelmez sizlerin öngörüsü Aksu’da bir ittifak olur mu, olursa böyle bir durum nasıl olur?

Ethem Bey’e bu soru nasıl soruldu ve nasıl cevap verildi bilemeyeceğim. Ama söyleyeceğimiz bir şey var, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beyefendi yerel de ittifak yaparız diye bir cümle kurdu mu? Böyle bir cümlesi var mı? Böyle bir sözü var mı? Yok. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin yerel de ittifak yaparız diye bir sözü var mı? Böyle bir sözü falan da yok. O zaman böyle bir söz yoksa il başkanları olarak ta bizim de yerel de ittifak var deme gibi bir hakkımız veya lüksümüz yok. Bugün itibariyle MHP açısından bakacak ve değerlendirecek olursak MHP’ nin sayın genel başkanı yerelde ittifak falan diye verdiği bir talimat yok. An itibariyle MHP kendi belediye başkanları ve kendi meclis üyeleri ile yola devam edecektir, ama siyaset uzun soluklu bir iştir biliyorsunuz. 24 saatte çok şey değişebilir. Bende bana soruyu yönelttiğiniz an itibariyle bu soruya cevap veriyorum. Biz kendi adayımızla yola devam etmek istiyoruz.

Sayın vekilim, Ankara’daki hava nasıl? Ankara siyaseti nasıl? Yerelde konuşulan bu söylemler Ankara da gündeme geliyor mu?

Merkez Yönetim Kurulu üyesiyim ve MYK’ nın almış olduğu böyle bir karar yok. Daha önce biliyorsunuz, seçimler öncesinde, “bu genelde ki ittifak yerelde de devam edecek” kelimesi Sayın Genel Başkanımız ve diğer yöneticiler tarafından söylenmişti. Ama seçim sonrası bununla ilgili herhangi bir beyanatı olmadı. Yarın böyle bir şey olduğu zaman, genel merkez zaten bu ittifakla ilgili devam edecekse, MYK dan böyle bir karar alınır ve il başkanlıklarına da bu tebliğ edilir. Ankara’da şu an yerelde ittifakla ilgili konuşulan hiçbir şey yok.

Erken seçim olasılığı var mı?

Öyle bir olasılık kalmadı. Çünkü zaman çok sıkıştı. Mecliste Ekim ayına kadar tatile girdi. Bir hafta içinde meclis toplanıp olağan üstü bir karar almadığı sürece, bu seçimin zamanında yapılacağı gözüküyor.

31 Mart 2019 da yerel seçim olacak, sizde Devlet Bey’in sözcüsü pozisyonundasınız. Antalya’da adayları belirlemede rolünüz büyük olacak. Aksu ölçekli baktığımızda çalışacak olan kişilerin yapacağı çalışmalar, ortaya çıkaracakları çalışmalar önemli. Kemal başkanda burada söyleyeceği söylemler önemli dediniz. Burada ki şablondan yola çıkarak, kafanızda belirlenmiş bir aday profili belli mi?

Falanca aday diyemiyoruz. Evet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacak, ülkücüyüm diyen MHP ilkeleri ile siyaset yapmayı kabul etmiş, tertemiz görüntü sergileyen kişi aday adayı olabilir. Aksu’da seçimi alayım, bir ay sonra çeker giderim diyen, kendine çekip gideceği parti bulsun. Aksu’da MHP kimliğini kabullenmiş ve sürecini MHP ‘de tamamlayacak adaylarla sahada çalışma yapabilirler.

MHP’li Vekil Abdurrahman Başkan: Aksu’yu daha güzel yerlere taşımalıyız

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy’la beraber Aksu İlçe teşkilatına teşekkür ziyaretinde bulunan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “ Aksu benim için önemli bir bölge, Aksu’yu çok daha güzel yerlere taşımak istiyoruz” dedi.

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy’un ilçe teşkilatlarını ziyaret turuna MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan’da katıldı. Aksu İlçe teşkilatında konuşma yapan Başkan,  24 Haziran seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığının altını çizerek, “İçerden ve dışardan partimize saldırıların yaşandığı bir dönemden geçtik. Bizi oy alamayacak konumda görmüşlerdir. Yüzde 11 oy alarak bizleri parlamentoya taşıdı vatandaşlarımız. Herkes bir yerlere kaçmıştı, burada duran davasına sahip çıkan bütün vatandaşlarımızın derdi benimde derdimdir” dedi.

Aksu İlçesinin çok iyi bildiği bir yer olduğuna vurgu yapan MHP’li Vekil Abdurrahman Başkan, “İş yerim bu ilçe sınırları içerisinde. Aksu arazisi en büyük olan ilçemiz, örtü altı yetiştiriciliği ve çiftçiliğin gelişmiş olduğu bölgedir. Bir tarafı tarım, diğer tarafı turizm olan bölgemizdir. Tarihi güzellikleri ve sanayisi de mevcuttur. Antalya merkeze en yakın, ama en az hizmet alan ilçemizdir. Aksu çok daha farklı yerlerde olması gerekirken maalesef böyle. Aksu’ya elimden gelen her türlü desteği vereceğimi dile getirdim. Biz Antalya’mızı çok iyi tanıtmalıyız. Aksu küçük Çukurova gibi bir bölge. Aksuyu ve Antalya’yı karış karış bilen biri olarak Aksuyu çok daha güzel yerlere taşımak istiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
MHPAntalya Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.