Lütfi Elvan Antalya'da Turizm Sektörüyle Buluştu

AK Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya turizminde gelirin artırılabilmesinin yolunun farklı destinasyonlar ve etkili pazarlamadan geçtiğini söyledi.

05 Mayıs 2015 Salı 21:56
Lütfi Elvan Antalya'da Turizm Sektörüyle Buluştu
AK Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya turizminde gelirin artırılabilmesinin yolunun farklı destinasyonlar ve etkili pazarlamadan geçtiğini söyledi.

Ulaştırma, Denicilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, kent merkezinde bir otelde Antalyalı turizmci ve armatörlerle bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda iş adamının katıldığı toplantıda Elvan, Antalya'nın turist sayısına oranla elde ettiği gelirin yeterli olmadığını ifade etti.

Antalya'ya geçtiğimiz yıl gelen turist sayısının 12 milyonun üzerinde olduğunu hatırlatan ve turistlerin tarihi alanlar, ören yerleri ve müzelere gitmelerinin sağlanması gerektiğini ifade eden Elvan, "Yabancı misafirlerin sosyal medya üzerinden paylaştığı her fotoğraf Antalya için önemlidir. Ama bunun için bu ören yerlerinin cazip hale getirilmesi gerekir" dedi.

Elvan, toplantıda, Antalya'nın batısına yapılması planlanan havalimanının isminin 'Noel Baba' ya da 'Aziz Nikolas' olmasının teklif edilmesi üzerine, "İsim konusunda elbette konuşuruz. Şu anda ben yetkili konumda değilim ama mutlaka değerlendirilir" ifadesini kullandı.

"ULAŞIM OLMADAN TURİZM OLMAZ"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm ile ulaştırma sektörünün bağına dikkat çekti. Ulaşım olmadan turizmin olamayacağını söyleyen Türel, "İstediğiniz kadar güzel bir kente sahip olun, 5 yıldızlı otellere sahip olun ama turisti oraya getiremezseniz, turizm olmaz" dedi.

Lütfi Elvan'ın Antalya'dan aday olmasının önemine değinen Türel, "Doğal olarak her bakan için seçim bölgesi öncelikli hizmet alan bölgedir. Türkiye'nin yanı sına yakın bütçeye sahip olan bir bakanlığın Antalya turizmi için yapacağı projeler bu alanda Antalya'yı zirveye taşıyacaktır" diye konuştu.

"ANTALYA'YA 'UCUZ TURİZM KENTİ' DENİLMESİNE İTİRAZ EDİYORUM"

Lütfi Elvan ise turizmdeki düşük gelir seviyesine dikkat çekti. Turizm sektörü konusunda Antalya'yı Barcelona ile kıyaslayan Elvan, Antalya'yı yılda 12 milyon, Barcelona'yı ise 7 milyon turistin ziyaret ettiğini söyledi. Barcelona'da müze ve ören yerlerin 20 milyonun üzerinde turist tarafından ziyaret edilmesine rağmen, Antalya'da bu rakamın 3 milyon olduğunu kaydeden Elvan, Antalya'nın müze ve ören yerlerinin, doğal güzelliklerinin ön plana çıkarılacağı çalışmaların yapılması gerektiğini ve yeni destinasyonların pazarlanmasının önemini vurguladı.

Turistlerin ziyaret ettikleri yerleri mutlaka fotoğrafladığını ve bunu sosyal medya üzerinden paylaştığını da belirten Elvan, Antalya'da Karain Mağarası'na ilişkin bilginin olmadığından yakındı. Antalya ile ilgili 'ucuz turizm kenti' yakıştırmasına karşı olduğunu da ifade eden Elvan, "Wikipedia'da Karain Mağarası ile ilgili arama yapın, hiçbir sonuç alamayacaksınız. Karain Mağarası Avrupa'nın en önemli mağaralarından biridir. Tanıtım yönünde ciddi eksiklik var. Antalya'ya 'ucuz turizm kenti' denilmesine itiraz ediyorum. Antalya marka bir şehir olmaya layık. Antalya tarihi dokusuyla, mevcut potansiyeli ile çok daha iyi bir yere gelecek" dedi.

LARA BÖLGESİNE KRUVAZİYER LİMAN

Turizmin Antalya'da belirli aylara değil, 12 aya yayılmasının sıkça gündeme geldiğinin altını çizen Elvan, turizmde çalışacak personelin de yeterli eğitim seviyesine sahip olması gerektiğini söyledi. Bu işin eğitimini almış personellerin yabancı dil probleminin olduğunu, hiç eğitim almamış personelin ise en az bir yabancı dil bildiğini söyleyen Lütfi Elvan, "Bu işte bir tezat var. Eğitimli personel de en az bir dil bilmeli" dedi.

Antalya ve bölgeye ilişkin projelerini turizmcilerle de paylaşan Elvan, kruvaziyer liman müjdesini yineledi. Antalya'nın doğusuna, Lara bölgesine kruvaziyer liman yapımı için somut adımlar atacaklarını belirten Elvan, "Turizmin ulaşımla doğrudan bağlantısı var. Ulaşım altyapısı itibariyle önemli yatırımlarımız olacak. Antalya kruvaziyer limanı genişlemesi için somut adım atacağız. Sera Otel yanında kruvaziyer limanı düşünüyoruz. Kundu bölgesinde düşünülen kruvaziyer limanı sığlık alan çok olması nedeniyle alternatif olarak tutuyoruz. Batı Antalya önemli bir turizm bölgesi. Antalya Havalimanı ve Dalaman Havalimanı'nın uzaklığı göz önüne alınırsa turistler için cazip değil. Batı Antalya'da havaalanı inşasını planlıyoruz" diye konuştu.

ANTALYA RUS SANAT VE KÜLTÜR DERNEĞİ'NDEN ÖZEL İSTEK

Konuşmasının ardından turizmcilerin sorunlarını dinleyen Elvan'a, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı'dan ilginç bir istek geldi. İrina Balcı, Antalya'nın batısına yapılması planlanan havalimanı projesinin Demre yakınlarında olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Demre'nin Ortodoks Ruslar için önemli olduğunu ifade eden Balcı, "Tüm dünyada 300 milyon Ortadoks var. Demre Ortodokslar için önemli bir yer. Orada Noel Baba ve Aziz Nikolas Kilisesi var. Bölgede yapılacak havalimanını ne zaman kullanabiliriz? Bir de ismi Aziz Nikolas ya da Noel Baba olabilir mi" diye sordu.

Lütfi Elvan soruyu, "Noel Baba, Demre ve bölge için çok önemli. Havalimanını yapacağız, merak etmeyin. İsim konusunda elbette konuşuruz. Şu anda ben yetkili konumda değilim ama mutlaka değerlendirilir diye düşünüyorum" şeklinde cevapladı 

Son Güncelleme: 05.05.2015 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.