Kumbul: Turizmde rekorlar işe yaramadı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya özelinde turizmin 12 aya yayılamaması, sezon bittiğinde çalışanların yüzde 98'inin işsiz kalması, dolar bazında kişi başına harcama ortalamasının her sene düşmesi gibi etkenleri yan yana getirdiklerinde turizmde kırılan rekorların pek bir işe yaramadığını gördüklerini söyledi.

29 Haziran 2019 Cumartesi 17:07
Kumbul: Turizmde rekorlar işe yaramadı

CHP İl Danışma Kurulu Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Aydın Özer, Rafet Zeybek, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP'li ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve üyeler katıldı. Danışma kurulunun açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, 31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir başarıyla ayrılarak, memleketin dört bir yanına el birliği ile baharı getirdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek'in, büyük bir oy farkıyla seçildiğini vurgulayan Kumbul, "Antalya'da kazanılan bu zafer asla bir tesadüf değildir. Emekçiden üreticiye, çiftçiden sanayiciye, öğrencilerden kadınlara bütün kesimlerin sesi olmak için, Antalya'nın ve Antalyalıların hakkını savunmak için örgütümüzle verdiğimiz mücadele 31 Mart'ta nihai sonucuna varmıştır" dedi.

KRUVAZİYER LİMAN PROJESİ RAFTA

Antalya'nın doğasını bozacak çılgın projeler karşısında, Menderes Türel'i ve Ak Parti'yi her zaman uyardıklarını belirten Kumbul, "Neler yapılması gerektiğine dair uzmanların, meslek odalarının görüşü dahilinde il örgütü olarak önerilerimizi sıraladık. En basit örnek Boğaçayı projesi. Bu havzanın endemik bitki çeşitliliği ve tatlı su kaynakları bakımından önemine dikkat çektik ama uzmanların uyarısı dikkate alınmayarak 5 ay önce hizmete açılan Boğaçayı Projesi'nde yosunlaşma ve koku sorunları baş gösterdi. Projenin böyle sonuçlara yol açacağını aylar öncesinden dile getirmiştik. Büyük bir çevre felaketine yol açacağı belirtilen Türel'in bir diğer çılgın projesi Lara Kruvaziyer Limanı projesi, 31 Mart'tan sonra rafa kaldırıldı ve hemşerilerimiz rahat bir nefes aldı" diye konuştu.


KENTİMİZ KİMLİK KAZANACAK

Ahmet Kumbul, Antalyalıların özlediği, hak ettiği belediye hizmetlerini, kamu kaynakları israf edilmeden, yandaş bir takım kimseler ihya edilmeden, eşit ve adaletli bir şekilde almaya başladığını söyledi. Kumbul, "Haktan, halktan, adaletten, doğadan, çevreden, kadınlardan, gençlerden, engellilerden, tüm canlılardan yana bir yerel yönetim anlayışıyla çıktığımız bu yolda, kentimiz tekrar bir kimlik kazanacaktır. Antalya'nın en önemli markası olan, şehrimizle bütünlesen Altın Portakal Film Festivali özüne dönerek halkımızla buluşacak" dedi.

TURİZMDE REKORLAR İŞE YARAMADI

Turizm sektöründe büyük bir kan kaybı yaşandığını belirten Kumbul, şunları söyledi:

"Antalya'ya gelen turistlerin sayısında rekor kırıldığına dair haberleri sürekli okuyoruz. Turist sayısında rekor kırılmasına rağmen, Antalya özelinde turizmin 12 aya yayılamaması, sezon bittiğinde çalışanların yüzde 98'inin işsiz kalması, dolar bazında kişi başına harcama ortalamasının her sene düşmesi, acentelerin kan ağlaması, turizm sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın borçlarını ödeyemedikleri için konkordato ilan etmesi gibi etkenleri yan yana getirdiğimizde, kırılan bu rekorların pek bir işe yaramadığını görmekteyiz."

Kumbul'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.