Kumbul: İddialarına gülüyoruz

 CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Ak Parti il başkanı ve bazı parti yetkililerinin 'Yerel seçimde Muratpaşa ve Konyaaltı'nı kazanacağız' iddialarına güldüklerini, Ak Parti'nin Kepez Belediyesi'ni koruması gerektiğini söyledi.

15 Eylül 2018 Cumartesi 11:50
Kumbul: İddialarına gülüyoruz

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Ak Parti kanadından peşpeşe yapılan açıklamalarda dile getirilen, 'Yerel seçimde Muratpaşa ve Konyaaltı'nı kazanacağız' sözlerine yanıt verdi. Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinde Ak Parti'nin MHP ile ittifak yapsa dahi kazanamayacağını savunan Kumbul, “Son seçimde, Konyaaltı'nda CHP yüzde 44.1, Ak Parti yüzde 21.72, MHP yüzde 6.81 oy aldı. Muratpaşa'da ise yüzde 40.67 CHP, yüzde 25.8 Ak Parti, yüzde 7.72 MHP oy almış. İttifak da yapsalar kazanamazlar. Yanımıza yaklaşamazlar" dedi.

Genel seçimlerde İYİ Parti ve Saadet Partisi ile yapılan ittifakın yerel seçimde de devam etmesini istediğini kaydeden Başkan Kumbul, parti genel merkezinde görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Kumbul, “Büyükşehir Belediyesi'ni ve 19 ilçeyi kazanmak istiyoruz. İttifak gerçekleşirse hepsini kazanabiliriz. İttifak olmazsa mevcut belediyeleri koruyup, yeni belediyeler kazanacağız" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ANKET

Adaylar için çalışmaların devam ettiğini belirten Kumbul, ilk olarak büyükşehir adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Kumbul, “Büyükşehir için 3 aday ankette yarışıyor. Vatandaş farklı bir görüş belirtirse dördüncü kişi ankete dahil olabilir. İlk anket çalışması yapılıyor. 4 anket sonunda belirleyeceğiz" dedi. Kumbul, adaylarının vizyon sahibi, genç, halka dokunabilecek ve kazandığında uzun yıllar yönetebilecek birisinin olacağını söyledi.

EFFAF BELEDİYECİLİK

Asfalt dökmenin tüm belediyelerin görevi olduğunu belirten Kumbul, insana dokunabilen ve bütçesini halkla paylaşan bir belediyecilik istediklerini vurguladı. Kumbul, “Kültür- sanat ve spora daha fazla önem veren, engelliye, yaşlı ve gence ayrı ayrı dokunabilen projeler yapılması gerekir. Önceliğimiz daha şeffaf bir belediyecilik. Muhalefetin dahil olduğu oluşturulacak halk meclisi ile vatandaşın fikrinin alındığı bir belediyecilik yapmak istiyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.