Kumbul büyükşehirde aday adayı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Bekir Kumbul, 'yeniden büyükşehir' için partisi CHP'den aday adaylık başvurusu yaptı. Kumbul, ilçe başvurularının aksine,sade bir törenle dosyasını il başkanlığına teslim etti.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 00:07
Kumbul büyükşehirde aday adayı
CHP'de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvuru süresinin 2 Eylül'e kadar uzatılmasına rağmen aday adayları hız kesmedi. Büyükşehir'de Bekir Kumbul, Konyaaltı'nda eski İlçe Başkanı Şefik Dirgen ve Kepez'de Osman Selen aday adaylıklarını ilan etti.
Bekir Kumbul, Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin ilk resmi aday adayı oldu. Kumbul, aday adaylık dosyasını teslim ederken sadeliği tercih etti. 14.30 sularında il başkanlığına giden Kumbul ve arkadaşları, Başkan Vekili Nuri Cengiz ve İl Sekreteri Gülsüm Kurupınar'a dosyayı verdi.

DİRGEN KONYAALTI, SELEN KEPEZ ADAY ADAYI

Konyaaltı'nda CHP'nin iki dönem ilçe başkanlığını yapan Şefik Dirgen, Konyaaltı Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladığı toplantıda, "Siyasette her başarının bir ekip işi olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Başkanlığım süresince Konyaaltı ilçede öncelikle insan odaklı çalışmalar yapmaya gayret gösterdik" diye konuştu.
Konyaaltı'nda bir araya gelmez gözüyle bakılan kişi ve grupları bir araya getirmeyi başardıklarını kaydeden Şefik Dirgen, bu tutumunu aday adaylığı süresince de devam ettireceğini, diğer aday adayları ile omuz omuza olacaklarını vurguladı. Konyaaltı Belediye Başkan aday adayı Dirgen, "Hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan, herkesi bir ve eşit görerek hizmet etmek için halkların umudu olan sosyal demokrasi ilkelerini yaşama geçirmeyi görev bilen bir anlayış ile Konyaaltı Belediye Başkanlığı'na aday adaylığımı açıklıyorum" diye konuştu.
Şefik Dirgen'in aday adaylık açıklamasına İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Muratpaşa'dan aday adayı olan Murat Bulat ve birlikte görev yaptığı Muratpaşa, Aksu, Döşemealtı ve Kepez ilçe başkanları da katılarak destek verdi. Kepez'de ise Antalya Burdurlular Derneği eski Başkanı Osman Selen, belediye başkanlığı için aday adaylığını ilan etti.

MİLLETVEKİLİ KAPTAN 'ÖNSEÇİM' DEDİ

CHP'de aday adaylık süreci başvuru süresindeki ertelemeye rağmen hız kesmeden devam ederken CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, parti içinde adayları belirleme yöntemi olarak öngörülen 'sandık' iddiasına açıklık getirdi. Milletvekili Kaptan, parti içinde bu süreçte oluşabilecek kırgınlıkları ve gruplaşmaları bir tek önseçimin çözeceğini savundu. Milletvekili Kaptan, "CHP'nin Antalya'da, Temmuz rakamlarına göre 34 bin 549 kayıtlı üyesi var. En sağlıklı yol, tüm kayıtlı üyelerle, hakim nezaretinde yapılacak ön seçimle adaylarının belirlenmesidir" diye konuştu. Fakat partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nun aldığı kararla takvim sıkışıklığı nedeniyle adaylarının Genel Merkez tarafından tayininin gerçekleştirileceğini kaydeden Milletvekili Kaptan, "Genel Merkez'de bir kanaat oluştururken çeşitli yöntemler kullanacaktır" dedi.

DÖŞEYEN CHP'YE DÖNDÜ

CHP'de dikkat çeken farklı bir gelişme ise Genel Merkez'de yaşandı. 1999 seçimlerinde CHP'den Konyaaltı Belediye Başkan adayı olan, daha sonra CHP'den ayrılarak çeşitli sol partilerde siyasete devam eden Kubilay Döşeyen, parti tüzüğünün ayrıcalıklı üyelik maddesinden yararlanarak yeniden CHP'ye döndü. Döşeyen'in üyelik evrakını Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin imzaladı.
 

Son Güncelleme: 31.07.2013 01:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.