Kim bu üyeler?

Aksu Belediye Meclisi’nde AK Parti grubu 2’inci bir fire daha verdi. Encümen seçiminin yapıldığı gizli oylamada, AK Parti Grubunun önerdiği iki isimden bir olan Ferit Özçelik’e bazı AK Partili üyeler oy vermeyince seçilemedi. Yerine AK Partili 4 üyenin desteklediği MHP’li Kadir Şahbaz seçildi.  Bu durum AK Parti grubunda şok etkisi yaratırken, merak edilen ise o 4 üyenin kim olduğu?

03 Nisan 2018 Salı 15:35
Kim bu üyeler?

Aksu Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumuna, 8 AK Partili meclis üyesi katılmayarak, kamuoyunda şaibeli olduğu ileri sürülen Asfalt İhalesi’nden kaynaklanan borçlanma talebine onay vermemesinin yankıları sıcaklığını korurken, bu seferde Nisan Ayı oturumunda, encümen seçimi için gerçekleştirilen gizli oylamada ortaya çıkan sonuç gündeme damgasını vurdu.

AK Parti grubunun önerdiği iki isimden biri olan Ferit Özçelik, kendi partilisi olan bazı üyelerin engeline takıldı. AK Partili 4 üyeden oy almayı başaran MHP’li Kadir Şahbaz 14 oyla, Ferit Özçelik’in yerine encümen üyesi olarak seçildi. Oysaki MHP grubunun mecliste 7 sandalyesi var. Peki, bu 14 rakamına nasıl ulaşıldı.

Kulislerde bu duruma şöyle açıklama getirildi. MHP’li Kadir Şahbaz, mecliste 2 üyesi bulunan CHP ve 1 üyesi bulunan BBP’nin desteğini alınca geriye kalan 4 sayının ise AK partili üyelerin desteği olduğu ifade ediliyor. AK Parti’nin grubunun mecliste 15 sandalyesi var. Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, merak edilen alınan grup kararını delen 4 AK Partili üyenin kim olduğu ve ayrıca AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın gelişmeler karşısında nasıl bir tutum takınacağı?

Bilindiği üzere AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, geçen hafta Aksu’da cereyan eden ve kamuoyunu meşgul eden bazı olaylarla ilgili, AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve AK Partili meclis üyeleri ile beraber 2 ayrı toplantı gerçekleştirmişti. Kamuoyunun konuştuğu birçok olay masaya yatırılmış, bazı kararların alındığı ifade edilmişti. Geçmişte ki gelişmeler bu şekilde yaşanırken, mecliste cereyan eden gizli oylamayla ilgili açıklamalarda bulunun AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, yaşananların hoş olmadığının altını çizdi.

AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, “Alınan bir grup kararı yok. Yapılan bir gizli oylama var. Sonuçlara saygılıyız. Ama nihayetinde parti olarak önerdiğimiz iki isim var, bu anlamda ortaya çıkan sonuç bizler için hoş olmadı” diye konuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.