Kılıçdaroğlu'na “Oy“ Şoku

Kemal Kılçdaroğlu 18. Olağanüstü Kongresinde Genel Başkan seçildi.

05 Eylül 2014 Cuma 17:37
Kılıçdaroğlu'na “Oy“ Şoku
Kemal Kılıçdaroğlu 18. Olağanüstü Kongresi'nde yeniden 740 oy ile Genel Başkan seçildi.

Kemal Kılıçdaroğlu böylece üçüncü kez CHP Genel Başkanlığı'na seçilmiş oldu. Ancak Muharrem İnce'nin aldığı oy oranı şaşkınlık oluşturdu.

Çünkü CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nun 900'ün üzerinde oy alması bekleniyordu. CHP lideri 944 delegenin imzasıyla aday gösterilmişti.

Bu sonuçlara göre Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkanlığa aday gösteren delegelerin bir bölümü seçimlerde Muharrem İnce lehine oy kullandılar.

Seçimlerin açıklanmasındın sonra CHP'de büyük şaşkınlık yaşandı. Muhalif hareketin bu kadar güçlü olduğunu kimse tahmin edememişti. Yarın yapılacak parti meclisi oylamasında muhalefetin listeyi delmesi kesin gibi görünüyor.

Parti önde gelen seçim sonuçlarının açılanmasından sonra 'Bu oy oranı doğru' mu diye bir tereddüt yaşadılar. CHP'de önümüzdeki dönemde parti içindeki muhalif grupla Kılıçdaroğlu arasında bir çekişme yaşanması bekleniyor.

Sarıgül'e ilgi yok
Mustafa Sarıgül'ün salona girişinin ıse sönük bir fotoğrafın ortaya çıkması dikkat çekti. Eski Genel Başkan Deniz Baykal da salona girişi sırasında büyük bir tezahürat ile görülmedi.

Son Güncelleme: 05.09.2014 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.