Kara: Ulaşım zammını gerekirse meclise taşıyacağız

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, kentte toplu ulaşım araçlarına yapılan zammı gerekirse meclise taşıyacağını söyledi.

16 Mayıs 2017 Salı 10:50
Kara: Ulaşım zammını gerekirse meclise taşıyacağız
Niyazi Nefi Kara, Halkevleri üyelerinin toplu ulaşım araçlarına yapılan zammı protesto etmek amacıyla düzenlediği imza kampanyasına destek verdi. 'Ulaşım Zammı Geri Alınsın' çağrısıyla imza toplayan Halkevleri üyeleriyle Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelen Kara, vatandaşlara görüşüp, kampanyaya destek vermelerini istedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kara, Antalya'nın ulaşımda ciddi sıkıntıları olduğunu belirtti. Antalya'da Ankara'dan daha yüksek ulaşım ücreti ödendiğini dile getiren Kara, "Pahalı otobüsleri sahiplerine zorla aldırarak, muhtemelen sus payı olarak ciddi zam yapıldı. Geçen yıl da toplu ulaşıma yüzde 25'e yakın zam yapılmıştı. Bu yıl yüzde 18 ile 33 arasında yapıldı. Emeklilere yüzde 5-6 zam veren hükümetin büyükşehiri yüzde 33 zam yaptı. Biraz vicdan biraz insaf. Bunun yapılmaması ve geri çekilmesi gerekiyor. Onlar için bir şey ifade etmez ama emekliler, asgari ücretlilerin yoğun yaşadığı kent için çok yüksek bir zam" diye konuştu.



"BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM DİYORMUŞ"
Kampanya kapsamında toplanan imzaların birkaç gün sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edileceğini anlatan Kara, şunları söyledi: "Bu paraların nereye gittiği ne yapıldığını gerekirse biz meclise taşıyacağız. Büyükşehir vatandaşın 1 milyona yakın parasını gasp etmişti. Büyükşehir Belediye başkanı daha önce ulaşımdan dolayı seçimi kaybetti. Herhalde bir daha aday olmayacağım diyormuş. Ama yazık yani AKP dip yapacak bu konudan. Çünkü ulaşımdan dolayı gidecek büyükşehir."

Son Güncelleme: 16.05.2017 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.