Kaç personel alımı yapılacak?

İYİ Parti Antalya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi  Feridun Bahşi, Sosyal Güvenlik Mezunlarının atamaları ile ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazılı soru önergesinde bulundu.

28 Haziran 2019 Cuma 16:40
Kaç personel alımı yapılacak?

Feridun Bahşi’nin soru önergesi şöyle;

Ülkemizde bulunan SGK merkezlerinin iş yükü açısından oldukça yoğun olduğu her kesim tarafından bilinmektedir. Bu yoğunluğa ve dolayısıyla personel açığına rağmen 3004 kodlu önlisans sosyal güvenlik bölümü mezunlarının atamaları yeterince yapılmamaktadır.

Sosyal Güvenlik Bölümü mezunları sosyal güvenlik sistemi için özel olarak yetiştirilmekte ve eğitimlerini bu yönde tamamlamaktadırlar.

Ayrıca bu bölüm mezunları, SGK dışında başka kurumlarda istihdam edilmedikleri için büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.

Buna göre;

  1. Atama bekleyen ne kadar sosyal güvenlik mezunu vardır?
  2. En son 2017 Haziran ve 2018 Haziran olmak üzere toplamda sadece 121 kişilik kadro verilmişti. 2019 yılı için alım yapmayı düşünüyor musunuz? Eğer yapılacaksa kaç personel alımı yapılacak?
  3. KHK ile ihraç edilen kadrolara ve yeni açılan SGK Hizmet binalarına Sosyal Güvenlik Bölümü mezunlarından yeni atamalar yapmak için bir çalışmanız var mıdır?

Son Güncelleme: 28.06.2019 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.