İyi Parti'de 'seçim yeri' istifaları

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nın yarın yapacağı delege seçimi öncesi istifa krizi patlak verdi.

20 Haziran 2020 Cumartesi 11:48
İyi Parti'de 'seçim yeri' istifaları

Ahmet İSTEK/ANTALYA, (DHA) -

Aralarında ilçe başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu partililer, delege seçiminin koronavirüs salgını yüzünden parti binası yerine açık alanda ya da Türkan Şoray Kongre Merkezi'nde yapılmasını istedi. Muratpaşa Belediye Meclis Üyeleri Kamil Korkmaz ve Ufuk Çiftçi'nin bu talebine iddiaya göre 3 ay önce göreve atanan İyi Parti İlçe Başkanı Semih Tayfur karşı çıktı, seçimin parti binasında yapılacağını söyledi.

Bunun üzerine aralarında partinin il yönetimi ve Muratpaşa ilçe yönetiminden toplam 20 kişi, partideki görevlerinden istifa etti. Görevlerinden istifa eden İyi Partililer, il binası önünde maskeli ve sosyal mesafe kuralına uygun açıklama yaptı.

Görevinden istifa eden hukuk işlerinden sorumlu İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Duygu Özalp, "Sağlık tedbirlerine uyulmayarak insan sağlığını tehlikeye sokmak suretiyle 35 metrekare alanda balık istifi gibi 2 bin kişiyi aşkın üyenin katılacağı delege seçiminin yapılması tarafımızca mümkün değildir, bu şartlar demokratik bir seçimde mümkün değildir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.