İstifalara Subaşı yorumu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Kepez ve Muratpaşa ilçe başkanlarının partiye üye kaydı yapmamak için direndiğini, aynı zamanda belediye şirketlerindeki görevlerini bırakmamaları sonrası görevden uzaklaştırıldıklarını söyledi.

14 Şubat 2020 Cuma 12:29
İstifalara Subaşı yorumu

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -


İYİ Parti Antalya'da Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın istifası ile başlayan ve ardından gelen ilçe başkanları ve bazı yöneticilerin istifaları konuşulmaya devam ediyor. Durum değerlendirmesinde bulunan İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, İl Başkanı Yavuz Temizer'in göreve geldiğinden bu yana üye sayısını artırmaya yönelik gayret içinde olduğunu söyledi. Subaşı, Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ve Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç'in üye kaydı yapmamakta ısrarcı olması sonrası disipline sevk edildiğini aktardı.


BELEDİYE ŞİRKETİNDE GÖREV ALDI

Hasan Subaşı, partinin tabana yayılması amacıyla üye sayısının artırılmasına yönelik il başkanının kararına bu iki ilçe dışında diğer ilçelerin uyduğunu söyledi. Subaşı, “Muratpaşa ve Kepez ilçe başkanları, aynı zamanda belediye şirketlerinde görev aldı ve belediyeden maaş alıyorlardı. İl Başkanı, ilçe başkanlarının belediye şirketlerinde görev almasının etik olmadığını belirterek bu görevi bırakmalarını istiyordu. İki başkan belediyedeki görevlerini de ısrarla sürdürünce il disiplin kurulu, bu kararı aldı. Aynı zamanda üye kaydının önü açılmak istendi. Kumluca meclis üyesi Mehmet Toprak da kadın il başkan yardımcısına küfür ettiği için kınama cezası aldı" diye konuştu.

ÇOKAL'IN İSTİFASINI ANLAMADIM

İstifa edenlerin eskiden beri birlikte hareket eden kişiler olduğunu kaydeden Subaşı, istifa eden milletvekili Tuba Vural Çokal'ın bu kişilerle ilişkisini bilmediğini söyledi. Subaşı, “Çokal'ın istifasını anlayabilmiş değiliz. Umarım döner" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.