İsa Yıldırım: Şahin, hesap verecek

Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’den Aksu Belediye Başkan adayı olacağı konuşulan İsa Yıldırım, Aksu’nun mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin’in kendisiyle ilgili açtığı hakaret davasının ilk duruşmasına katılmadığını ifade etti. Yıldırım, 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılmayan Şahin’in zorla getirilmesine karar verildiğinin altını çizerek, “Şahin ne kadar kaçsa da bir gün o mahkemeye gelecek ve hesap verecek” dedi.  Yeni duruşma tarihi 25 Aralık.

05 Kasım 2018 Pazartesi 13:59
İsa Yıldırım: Şahin, hesap verecek

Şahin ve avukatı

Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin’e adeta ateş püskürdü. Mevcut yönetimin yaptığı yasal olmayan yanlışlıklardan dolayı sosyal medya aracılığıyla Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’inle ilgili açıklamalarda bulunduğunu, Şahin’inde kendisiyle ilgili suç duyusunda bulunduğunun altını çizen eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, 2 Ekim’de 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya Davacı Halil Şahin ile avukatının katılmadığını söyledi.

Tek tek hesap sorulacak

‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ deyimini hatırlatan Yıldırım, “ Madem dava açtın, neden duruşmaya katılmıyorsun.  Ben dün ne dediysem bugünde o söylediklerimin arkasındayım. Aksu Belediyesi’nde yaşanan yolsuzlukların haddi hesabı yok. Bu yolsuzlukların hepsini mahkemede tet tek ispatlayacağım. Yolsuzlukların hesabı tek tek verilecek. Bugüne kadar hizmet adına yapılan bir şey yok. Halkın, hakkını yiyen kim olursa olsun, o lokmayı midesinden çıkartmayı biliriz” diye konuştu.

Şerre ortak olanlar şerle şer ile anılır

Şu anki yönetimin yaptığı tek şeyin yolsuzluk yapmak olduğunu ileri süren Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, “Her zaman şunu iddia ettim. Tek yaptıkları şey ceplerini doldurmak. Çevresini belediyeye doldurmak ve onları zengin etmek.  Şahin’e de oy verenler bu yolsuzlukların bir numaralı ortağıdır. Peygamberimizin dediği gibi, -Hayra ortak olan hayır, şerre ortak şer ile anılır. O oy verenler bu şerrin ortağıdır.  Bu yapılan yolsuzlukları ispatlayacağım bu böyle biline” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çok konuşulan iddialar ortaya atmıştı

Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, sosyal medya hesabında mevcut Başkan Şahin’le ilgili, “Allahtan korkmaz, kuldan utanmaz, adaleti tınlamaz, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, halkı donuna kadar soymaya devam ediyor. Ey kursağı haram dolu devlet gücüyle garibana kabadayılık yapan sahtekâr, halkın hakkını koruyana hain deyip onlara zulüm eden kursağı haram dolu Halil Şahin’dir” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

Programda meydan okumuştu.

Yıldırım bu paylaşımlarından sonra katıldığı bir TV programında, iddialarını yine tekrarlamış, Başkan Halil Şahin’e açık meydan okuyarak, kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunması tavsiyesinde bulunmuştu. Şahin’in belediye çatısı altında, bazı meclis üyeleriyle beraber, avanta adı altında rüşvet aldığını ileri sürmüş , “Nasıl yolsuzluğa bulaştığını, nasıl zevk ve sefa içerisinde olduğunu bir bir ispatlayacağım” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Karşılıklı suç duyuruları

Daha sonra Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, Yıldırım ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. İddialarının arkasında olduğunu ifade eden Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise karşı atağa geçerek, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in birçok birimde olduğu gibi, Asfalt İhalesi ve bazı işyerlerine usulsüz ruhsat verilmesiyle alakalı suç işlediğini ve Aksu Belediyesi’ni zarara uğrattığını öne sürerek, suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Şahin’in suç duyurusu dosyasını inceleyen Antalya Cumhuriyet Savcılığı dava açılmasına karar vermişti ve duruşma tarihi 2 Ekim olarak belirlenmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.