'Hiç kimse bulunmaz Hint kumaşı değildir'

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, istifa ettiğini açıklayanların partiden zaten ihraç edildiğini belirterek, istifa eden MHP'li üyeleri eleştirerek, "Hiç kimse bulunmaz Hint kumaşı değildir. Ben de dahil olmak üzere" dedi.

28 Kasım 2017 Salı 10:12
'Hiç kimse bulunmaz Hint kumaşı değildir'

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Finike İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. MHP İlçe Başkanı Hakan Türksoy ve partililer tarafından karşılanan İl Başkanı Aksoy, gazetecilerin sorusu üzerine istifaları yorumladı. 'İstife ettik' diyen kişilerin partiden zaten ihraç edildiklerini aktaran Aksoy, "Süreci 1 Kasım seçimlerinden bu yana değerlendirdiğimizde; bir takım imza süreçleri başlamıştır. Kongre talebinde bulunulmuştur. Biz bu talepleri demokratik haklar olarak kabul ettik. MHP'nin Merkez Yönetim Kurulu'nun almış olduğu bir karar vardı. Nedir bu karar? MHP kongresini 18 Mart 2018'de yapacak kararıydı. Çünkü MHP'nin temayüllerinde olağanüstü kongreleri yoktur. Olağan kongreleri vardır. 1997'de rahmetli Alparslan Türkeş'in vefatından sonrasında olmuştur. Yani bu arkadaşlara bunu anlatmaya çalıştık" dedi.

Sadece MHP'nin değil bütün siyasi partilerin bir tüzüğü olduğunu anımsatan Aksoy, "Parti tüzükleri gereğince de parti tüzüğüne aykırı hareket eden parti disiplin kuruluna verilir. Disiplin soruşturması neticesinde bir karar verilir. Nedir bu karar? Kimisine kınama olur. Kimisine uyarı olur. Kimisi ihraç istemiyle ihraç edilir. Geçen günlerde Finike'de bir takım istifalar söz konusu oldu. Finike'de, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ertürk Yazar olmak üzere geçmiş dönem ilçe başkanları ihraç edilmiştir. İhraç edilmiş olan arkadaşlarımızın sonradan, 'İstifa ettim gidiyorum' demeleri, bizim açımızdan yok hükmündedir. Biz zaten ihraç etmişiz" diye konuştu.

İhraç sürelerine ilişkin de bilgi aktaran Aksoy, "İhraç süreçleri ne zaman başlamıştır? 16 Nisan referandum dönemleri partinin merkez yönettim kurulu 'Evet' yönünde oy kullanma konusunda bir karar almış. Partinin almış olduğu karara; yöneticisinden üyesine kadar herkesin uyma mükellefiyeti vardır. Sokaktaki seçmen Ahmet ağaya diyecek bir şeyimiz yok. Neye isterse oraya verir. Bu kararlara uyulmadığı için disiplin kurulları işletilmiştir" dedi.

MHP'yi kayaya benzeterek, "Burada Antalya ve Finike kamuoyunun bilmesi gereken bir durum var. Kayadan hortum dahil her türlü fırtına sadece toz alır götürür" diyen İl Başkanı Aksoy, şunları kaydetti:

"Hiç kimse bulunmaz Hint kumaşı değildir. Ben de dahil olmak üzere. Aday olmak için meydana çıkanlar daha sonra partinin hiçbir çalışmasında olmayanlar sonra da 'Ben küstün gidiyorum.' İyi güle güle git. Kal diyecek halimiz yok. MHP'den 50 adam gitti diye bu partiye bir şey olmaz. Onlar gitti diye ağlayacak mıyız? Genç arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz. Finike Ahmet'ten, Mehmet'ten, Hüseyin'den ibaret bir ilçe değil. Kutlu hareketin, kutlu mazisi de öyle iki adamın, üç adamın meselesinden ibaret değil. Kimsenin timsah gözyaşlarına da aldanacak değiliz. Bizim için bunlar yok hükmündedir. 50 kişi gider 50 kişi gelir üye olur. Görev yaptın Allah razı olsun. Yeni parti kurmuşsunuz gidin çalışmanızı yürütün, MHP üzerinden siyaset yapmayın. Bu siyasi nezakete sığmaz ve yakışmaz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.