Hacıarifoğlu: Başkan 'okey' işareti yapıp, 'Sen devam et' dedi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, e-imza krizi sonrası Başkan Böcek'i ziyaretinde oğlu Gökhan Böcek'in İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yazıyı okuyarak, 'Mehmet abi göreve devam edecek' dediğini, Başkanın da gülerek, eliyle 'okey' işareti yaptığını ve 'Sen devam et' dediğini kaydetti.

30 Kasım 2020 Pazartesi 11:29
Hacıarifoğlu: Başkan 'okey' işareti yapıp, 'Sen devam et' dedi

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Alanya ziyareti sonrası 17 Ağustos'ta ateşinin yüksek çıkması ve sonrasında yapılan koronavirüs PCR testinin pozitif çıkması üzerine özel bir hastanede tedaviye alındı. Durumu ağırlaşınca 7 Eylül'de yoğun bakıma alınan Başkan Böcek, 24 Eylül günü ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakımda yaklaşık 64 gün kalan Böcek, 9 Kasım'da normal servise çıkartıldı. Normal serviste tedavisi süren Böcek'in kısa süre içinde taburcu edilmesi bekleniyor.

BAŞKAN VEKİLLİĞİNİ SÜRESİZ DEVRETTİ

Muhittin Böcek'in yaklaşık 3.5 aydır devam eden tedavi sürecinde başkan vekilliği görevini süresiz devrettiği Mehmet Hacıarifoğlu, son günlerde Antalya'nın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Daha önce Antalya Sanayici ve İşinsanları Derneği (ANSİAD) başkanlığından da tanınan bir isim olan Mehmet Hacıarifoğlu, 3.5 aylık süreçte yaşananlarla ilgili DHA'nın sorularını yanıtladı.

GRUP TOPLANTISINDA HASTALIK BELİRTİSİ VARDI

Başkan Böcek'le en son grup toplantısına girdiklerini ve biraz durgun göründüğünü anlatan Hacıarifoğlu, “Hastalık belirtisi vardı başkanda, sonra da ateşi olduğu için meclise gelmedi. Herhalde ateşini ölçtüler, yüksek olduğu söylendi, meclise gelmedi. Biz de 'normal grip, eve gitti yattı' diye düşündük. Pazar akşamı hastaneye yattığı ve korona olduğunu öğrendim. Pazartesi günü normalde görevinin başına döneceğini düşünüyordum. Böyle uzun süreli bırakma gibi hiç düşünmedik o süreçte. Ama bana vekaleti süresiz bıraktı" dedi.


YOĞUN BAKIM SÜRECİ

Hastane süreci başladıktan sonra sık sık görüştükleri Başkan Böcek ile WhatsApp üzerinden de yazıştıklarını belirten Hacıarifoğlu, yoğun bakım sürecinin başlamasıyla irtibatın koptuğunu söyledi. Sonrasında ancak hastaneyi ziyaret ederek doktorlardan, oğlu ve ağabeyinden bilgi alabildiklerini belirten Hacıarifoğlu, “Daha sonra da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne nakli gerçekleşti. O süreçte de yine ziyaretçi kabul etmiyorlardı" dedi.

BAŞKAN 'OKEY' İŞARETİ YAPIP 'SEN DEVAM ET' DEDİ

Başkan Böcek 9 Kasım'da yoğun bakımdan servise çıkartıldıktan sonra ilk görüşmeyi 15 Kasım'da yaptığını kaydeden Hacıarifoğlu, e-imza krizinin de yaşandığı o süreçteki görüşmeyi şöyle anlattı:

“Görüşmeye gittiğimde 1.5- 2 saat kadar dışarda bekledim. Hazırlanması gerekiyordu, makineye bağlıydı, oksijen veriliyordu yine. Steril kıyafetler giyerek konuştuk. Girdiğimizde yine makineye bağlıydı ama dudak okumayla iletişim kurabiliyorduk. O sırada oğlu yaşadığımız süreci kendisine anlattı. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yazıyı anlattı, 'Mehmet abi göreve devam edecek' dedi. Başkan da gülerek, eliyle 'okey' işareti yaptı, dudak okumaya göre 'Devam, sen devam et' dedi. 'Dengeleri gözetelim' dedi. Birkaç cümle konuştuk. Zaten çok uzun kalmadık yoğun bakımda. E-imza ile ilgili hiçbir şey konuşmadık, hasta yatağında yormak istemedim, o konulara da hiç girmedik. O konuyla ilgili kendisi mi attı, ne oldu hiç bilmiyorum ama bana okey işareti yapıp 'devam' dedi, Gökhan'la birlikteydik."

DOKTORLAR KARAR VERECEK

En son ziyaretinden sonra başka görüşmesi olmadığını belirten Hacıarifoğlu, hem oğlu hem de ağabeyi ile telefonla görüşerek, 'Başkanım ne zaman isterse, konuşmak üzere hangi saatte, hangi gün, hiç farketmez ne zaman olursa görüşmeye hazırım' diye ilettiğini ve her an görüşmek için gidebileceğini kaydetti. Başkan Böcek'in taburcu olacağı günle ilgili henüz net bir tarih söylenmediğini belirten Hacıarifoğlu, “Aslında cuma günü taburcu edilecekti. Hem Gökhan hem de Şadi bey, başkanımızın ağabeyiyle yaptığım görüşmede pazartesi de olabilir, hafta sonuna da kalabilir gibi değişik söylemler var. Artık ona doktorlar karar verecek. Net bir tarih söylenmedi şu ana kadar" dedi.

TABURCU OLDUKTAN SONRA FİZİK TEDAVİ

Başkan Böcek'in taburcu olduktan sonra ise hemen göreve başlayamayacağını, fizik tedavi süreci gerektiğini ifade eden Hacıarifoğlu, o süreçle ilgili de doktorlardan henüz kesin bir süre almadıklarını belirterek, “Son aldığım bilgilere göre, bir ara yurtdışı konuşuldu ama doktorları gerek olmadığını söyledi. Otelde kalacağı da konuşuldu, ama bana gelen bilgiler başkanımız otelde kalmayı kendi isteğiyle reddetti. Şu an taburcu olduğunda evine çıkacak" diye konuştu.

GENEL SEKRETER OLAYI, 'KENDİ TERCİHİM'

Genel sekreter Cansel Çevikol'un yetkilerini alma nedenini de anlatan Hacıarifoğlu, “Genel sekreter konularını kamuoyunda çok tartışmak istemiyorum. Bu belediyemizin iç meselesidir. Gerekli gördüğüm için bazı yetkilerini kendi üzerime aldım. Basında diğer genel sekreter yardımcılarının görevlerinin de alındığıyla ilgili haberler çıktı. Onlar doğru değil, sadece genel sekreterin yetkilerini üzerimde topladım. Bu başkanımızın takdiridir, döndüğünde tekrar o yetkileri kendisine verebilir çalışmak isterse. Ama bu kısa bir süreç değil. Antalya'mızın çok sorunu var, bu süreci doğru yönetebilmemiz adına benim kendi tercihimdi" dedi.

'ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUMDU'

Sürece ilişkin en büyük sıkıntıyı görevden alındığına dair yazının yayımlandığı gün yaşadığını anlatan Hacıarifoğlu, “Hiç beklemediğim bir şeydi, hem de genel başkanın burada olduğu bir gün, o günü seçmeleri bu işi yapmak için bana çok manidar geldi. Ama genel başkanımızın bu konudan haberi olmadığını kendisi bana söyledi. Onun hiç bilgisi olmadan böyle bir işlem yapıldı. Bu da bizim için çok üzüntü verici bir durumdu. Görevi aldığım günden beri elimden geldiği kadar, tüm mesaimi harcayarak, gündüz ve bazen gece saatlerine kadar belediyede her gün bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için çalışıyorum. Ama niye böyle bir şey yaptıklarına ben hala anlam veremiyorum. Bu üzücü bir durum, belediyemiz ve partimiz açısından da üzücü bir durum. Ama bunları aşacağımızı düşünüyorum, şu an biz işimize bakıyoruz" diye konuştu.

'BUGÜNE KADAR HİÇ SORUN YAŞAMADIK'

Geçen dönem, Muhittin Böcek ile Konyaaltı'nda meclis üyeliği yaptığını hatırlatan Hacıarifoğlu, “Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık. Bu arkadaşlarımız da zaten hepsi genel sekreter ve yardımcıları, orada yine beraberdik. Burada da belediyeyi kazandığımız günden beri imar komisyonu başkanlığı yapıyorum. Yine bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık. Başkanımız bana her zaman güvendi, bu yönde de her zaman zaten söylemiştir arkadaşlara da, hiçbir sorunumuz olmadı" dedi.

GENEL BAŞKANA ŞİKAYET

Krize sebep olan Serik'teki arazi olayıyla ilgili konuşan Hacıarifoğlu, şöyle dedi:

“Genel başkanımız ve genel başkan yardımcımıza geldikleri gece bir dosya iletilmiş. Ben bu dosyanın ne olduğunu bilmiyordum. Ertesi gün kahvaltıdan sonra baş başa yaptığımız görüşmede kendilerine Serik'teki Antbirlik'le ilgili bir dosyanın geldiğini ve bu dosyanın eksik evrakla meclise sokulduğu yönünde şikayet olduğunu söylediler. Ben de kendilerine bu dosyanın önergeyle meclise geldiğini, önergeyle meclise gelen dosyayı bizim o an son dakika inceleme imkanımız olmadığını söyledik. Ki eksik evrakla da o dosya verilebilir, daha sonra imar komisyonuna gider, imar komisyonu o evrakta eksiklik var mıdır, yanlış mıdır, doğru mudur bunun incelemesini yapar ve tekrar bunu meclise oylamaya gönderir. Bu şekilde kendilerine izah ettim. Kendileri de tabi ki sürecin doğru olduğunu söylediler."

ÖNCE ASPARAGAS ZANNEDİLDİ

Geçen hafta ve bu hafta görüştüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, projeler ve Antalya'daki durumu sorduğunu söyleyen Hacıarifoğlu, “Kendisi de arıyor, ben de arıyorum. Yaşanan olaylarla ilgili buradan gittikten sonra hiç konuşmadık. Burada ilk etapta o da şaşkınlığını gizleyemedi, 'Ben bunu asparagas bir haber olarak düşündüm ilk gördüğümde' dedi. O da inanamadı böyle bir şey olduğuna. Daha sonra 'Bir sakin olup görelim, izleyelim' diyerek gitti. Daha sonra işler normale dönünce rutin proje işlerini görüşmeye başladık, o süreçten sonra sürekli bilgi alışverişinde bulunuyoruz" diye konuştu.

E-İMZA SORUŞTURMASI

E-imzayla olayıyla ilgili iç denetimi ilk gün harekete geçirdiğini, İçişleri Bakanlığı'na da incelenmesi yönünde belediye olarak bir talepleri olduğunu dile getiren Hacıarifoğlu, soruşturmayla ilgili sürecin devam ettiğini ve sonuçlarını beklediklerini söyledi. E-imzayla ilgili konuları aileyle de pek konuşmadığını belirten Hacıarifoğlu, “Yani doğru mudur, değil midir, sahte midir o konuları hiç konuşmadım. Ama dün hem oğlu hem de Şadi beyle görüşmemde 'Sana güvenimiz tam, arkandayız, destekliyoruz' diye kendisi böyle bir ifadede bulundu zaten" dedi.

OY BİRLİĞİYLE MECLİSE GELİYOR

Antbirlik konusunun kamuoyunu günlerdir meşgul ettiğini aktaran Hacıarifoğlu, "Biz iki gün önce yaptığımız imar komisyonunda bütün partilerin oy birliğiyle karar aldık ve aralık başındaki ilk meclis gündemine bu konuyu getireceğiz. Bu konuda kamuoyunda çok farklı dedikodular var. Olayın tam iç yüzünü de bilmiyordum. Bu konu daha önce iki-üç ay mecliste bekletilmiş. Serik belediye başkanımızın önerge vermesiyle gündeme geldi. Aslında bu konunun kimleri ilgilendirdiği, kimlerin işin içinde olduğu bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz imar komisyonunda bu konunun doğru olup olmadığını inceleriz. Şahıslarla hiç işimiz olmaz. Kimin olduğu da bizi ilgilendirmiyor, işin doğru yapılıp yapılmadığı, yasalara uygun olup olmadığı bizi ilgilendiren tarafı. Biz de o yönden baktık ve yapılan işlemin yasal olduğuna karar verdik. O birliğiyle meclise getiriyoruz" diye konuştu.

KARAKUŞ, GENEL MERKEZİN TAKDİRİ

Hüseyin Karakuş'un yeni genel sekreter yardımcısı olarak atanmasının ise uzun süredir konuşulan ve herkesin bildiği bir konu olduğunu dile getiren Hacıarifoğlu, bu atamanın genel merkezin takdiri olduğunu söyledi. Hacıarifoğlu, “Bu konuda çok bilgili, donanımlı ve bize faydalı olacağını düşündüğümüz bir arkadaşımızdır. Zaten bir genel sekreter yardımcısı kadrosu boştu, 3 genel sekreter yardımcımız var, dört kadro vardı ve o boş olan kadroya bu arkadaş genel merkez tavsiyesiyle geldi" dedi.

YARIM KALAN PROJELER DEVAM EDİYOR

Bu süreçte elinden geldiği kadar yarım kalan projeleri devam ettirdiği ve hayata geçirmeye çalıştığını söyleyen Hacıarifoğlu, bu projelerin başında uzun süredir çözüm bekleyen Balbey'in geldiğini belirterek, şöyle dedi:

“Balbey projesi için vali beyle bir görüşme yaptım ve yer altı otoparkıyla ilgili hibe için sözümüzü aldık, teşekkür ediyorum sayın valimize de. Geçen hafta itibarıyla da Koruma Kurulu'ndan projelerimizi oy birliğiyle geçirdik ve projenin önü açıldı. Şu an parselasyon işlemlerini yapıyoruz ve hemen Balbey'in birinci etap projesi işlerine başlayacağız. Boğaçayı ikinci etap projesiyle ilgili bütün çalışmalar tamamlanmak üzere ve kısa sürede de o etaba başlanacak. İlçelerimizde birçok proje devam ediyor. Yapılması gerekli projelere de start veriyoruz. Başkanımız geldiğinde de her şeyiyle dört dörtlük bir belediyeyi kendisine teslim etmek için elimizden geleni yapıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.