Günay: İlk kez bu kadar gergin Ramazan gördüm

Üç ayların İslam inancına göre özel aylar olduğunu belirten Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, "Ben bu yaşa geldim, ilk defa böyle gergin bir Ramazan, ilk defa bu kadar gergin üç aylar, ilk defa gergin bir inancın, itikâtin, özel biçimde öne çıkması gereken aylar yaşadım" dedi.

08 Ağustos 2013 Perşembe 15:23
Günay: İlk kez bu kadar gergin Ramazan gördüm
Kültür ve Turizm eski Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Antalya'nın Demre İlçesi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Demre Belediyesi Çay Bahçesi'nde düzenlenen törene Günay'ın yanı sıra Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı DP'li Süleyman Topçu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Birol Ekici, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

'BU KADAR GERGİNLİK GÖRMEDİM'
Bayramlaşmanın ardından konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, geride bırakılan üç ayın İslam inancına göre özel aylar olduğunu söyledi. 'Üç aylar' denilen aylarda siyasi gerginliklerin, kırgınlıkların unutulması gerektiğini belirten Günay, "Ama ne yazık ki çok öyle olmadı. Ben bu yaşa geldim, ilk defa böyle gergin bir Ramazan, ilk defa bu kadar gergin üç aylar, ilk defa gergin bir inancın, itikadın, özel biçimde öne çıkması gereken aylar yaşadım. Bunun son olmasını, bir daha tekrar edilmemesini bütün kalbimle Allah'tan diliyorum" dedi.

Hangi siyasi kişilikten, hangi inançtan ve hangi etnik kökenden olursak olalım hepimizin Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı taşıdığını kaydeden Günay, şöyle dedi:

"Sonuçta hepimiz aynı kayığın içindeyiz. Dünyanın büyüklüğüne baktığımız zaman bizim ülkemiz bir gemi kadar, evrenin büyüklüğüne baktığımız zaman bir zerre kadar. Bu zerrenin üzerinde zerrecikleriz biz. Bu kadar ihtilafa, bu kadar çekişmeye, bu kadar gerginliğe hiçbir şey, ne mal edinmenin, ne mevki edinmenin, hiçbir şeyin yetmeyeceğine bütün kalbimle inanıyorum. Allah bizi hırslarımızdan, düşmanlıklardan, kinden, öfkeden, tamahkarlıktan bizi arındırsın."

Konuşmasına Yunus Emre'nin, 'Bir kez gönül yıktın ise/ Bu kıldığın namaz değil/ Yetmiş iki millet dahi/ Elin yüzün yumaz değil' dizeleriyle devam eden Günay, "Gönül yıkmadan, gönül inşa ederek yaşamak, bizim için, insanlık için en doğru, en vazgeçilmez yol olmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 08.08.2013 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.