Finike 63 yıl sonra CHP'de

ANTALYA'nın Finike ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanı CHP'li Mustafa Geyikçi oldu. Bu sonuçla CHP, 63 yıl sonra ilk kez Finike Belediyesi başkanlığını aldı.

01 Nisan 2019 Pazartesi 16:04
Finike 63 yıl sonra CHP'de

Finike'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çekişmeli bir yarışa sahne oldu. Seçimler, Cumhur İttifakı adayı MHP'li Nail Dülgeroğlu ile Millet İttifakı adayı CHP'li Mustafa Geyikçi arasında geçti. Oy sayımları ve sandık sonuçlarının İlçe Seçim Kurulu'na getirilmesini, Geyikçi ve Dülgeroğlu destekçileri yakından takip etti. Her iki adayı destekleyenler geç saatlere kadar kesin sonuçların açıklanmasını bekledi. Adliye binası çevresinde polis ve jandarma ekipleri yaşanabilecek olaylara karşı önlem aldı.

İlçe Seçim Kurulu'ndan alınan resmi ancak kesin olmayan sonuçlara göre Mustafa Geyikçi 14 bin 997, Nail Dülgeroğlu 14 bin 920 oy aldı. Mustafa Geyikçi'nin 77 farkla ipi göğüslediği Finike'de CHP, 1939-1956 döneminde belediye başkanlığı yapan Mustafa Fortaç'ın ardından 63 yıl sonra Finike Belediyesi'ni kazandı.

Sonuçların netleşmesinin ardından Mustafa Geyikçi, "Seçimi hep birlikte kazandık. Evet sayısal olarak kazandık. Şu anda 48 saatlik itiraz süresi bekleniyor. Bu seçimde Finike kazanmıştır. Bundan sonra partili, partisiz, bana oy veren veya vermeyen tüm Finikeli vatandaşlarımın hizmetindeyim" dedi.

CHP eski İlçe Başkanı Okan Tanır, 1956 yılından sonra CHP'nin Finike'de ilk kez seçim kazandığını, bundan da gurur duyduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi.

İlçede uzun süredir fotoğraf ve belge arşivi yapan Berati Arıcan da Finike'de CHP'li en son belediye başkanının 1939-1956 döneminde görev yapan Mustafa Fortaç olduğunu, 1956 yılında başkanlığı Demokrat Partili Muharrem Baskın'ın kazandığını ve 1960'a kadar görevini sürdürdüğünü kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Finike 63 Yıl Sonra CHPde
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.