Eski Başkanın HDP yorumu

“Seçimin tek galibi HDP’dir” diye açıklama yapan eski başkan İsa Yıldırım’ın bu açıklaması siyasi kulislerde, “Yıldırım HDP’ye mi geçecek?” yorumlarına neden oldu. Yıldırım’ın cevabı ise net oldu.

15 Haziran 2015 Pazartesi 10:43
Eski Başkanın HDP yorumu

7 Haziran seçimlerini “HDP büyük başarı kazandı” diye yorumlayan eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım HDP’ye geçeceği konusuna açıklık getirdi. Yıldırım’ın sözleri siyasi gündeme bomba gibi düşecek. “40 bin evladımızın kanı elinde olan bu partiyi Meclis’e AK Parti kattı. Şimdi de benim HDP’ye geçeceğim söylentisini yayıyorlar” dedi.
Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, 25. Dönem Milletvekili Seçimi sonrasında, “Bu seçimin tek galibi Halkların Demokrasi Partisi’dir” diye açıklamada bulunmuştu. Yıldırım’ın bu açıklaması ilçede İsa Başkan HDP’ye mi geçiyor?” sorusunu da beraberinde getirdi.

“HDP’ye kesinlikle geçmem” diyerek sözlerine başlayan Yıldırım, “ben seçim sonuçlarını kendimce analiz edip, bir açıklama yaptım. Hemen ilçedeki Ak Partililer İsa Başkan HDP’ye geçiyor söylentisini çıkardı. HDP’yi Meclis’e sokan parti AK Parti’dir. Ama bu kadar oy alıp barajı geçeceklerini tahmin etmiyorlardı. 40 bin şehidimizin kanını elinde taşıyan bir partinin saflarına katılmam mümkün değildir. “şeklinde konuştu.

“Oylar yerlerine döndü”
Yerel seçimlerde aldığı 8 bin civarındaki oyun tekrar geldikleri yere döndüğünü ifade eden eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, “Ben o seçimde den çok oyu AK Parti ve CHP’den almıştım. Ama bu seçimlerde kayıtsız şartsız MHP’yi destekledim” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 15.06.2015 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.