Erdoğan o sanatçılara seslendi!

Erdoğan, "Sanatçılar, sporcular onlara atılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. linç kampanyalarına izin vermeyiz" dedi.

12 Temmuz 2014 Cumartesi 19:35
Erdoğan o sanatçılara seslendi!
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kepez Arena'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, Vizyon Belgesi'nin açıklandığı toplantıya ilişkin "Toplantının ardından özellikle sanatçılarımıza yönelik medyada, sosyal medyada bir linç kampanyası uygulamaya başladılar. Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. Bunların demokratlığı bu kadar, bu insanlar burada tercihlerini bu şekilde yapacaklar diye bir şey yok ki, davet ettik, sağolsunlar onlar da davetimize icabet ettiler." dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:
"Ne demokrasi ne özgürlük ne de siyaset artık hiç kimsenin tekelinde değildir. Sanatçılar, sporcular, yazarlar onların toplantısına katılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye'de kaldı, yeni Türkiye'de biz böyle işlere, linç kampanyalarına izin vermeyiz."

Sanatçılarımıza sesleniyorum; hiç çekinmeyin, hiç tedirgin olmayın. Bize oy verip vermemek ayrı konu ama bir toplumun sanatçısına kendisi gibi düşünmüyor diye bu denli hakaret edenler nasipsizdir.
Hani siz sanatçıları seviyordunuz? Niçin böyle edep dışı, ahlak dışı yollara başvuruyorsunuz? Sizin gibi düşünmeye veyahut gidecekleri yeri sizin belirlemenize bunlar tabi mi? Bunlar bu ülkenin en önde gelen sanatçıları, siz bu hakkı kendinizde nereden buluyorsunuz? Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz? Nedir bu mahalle baskısı? Yıllardır ben buna maruz kaldım, ailemle maruz kaldım, ölümle tehdit edildim, cezaevinde tehdit edildim, hep bunu yaptılar, ama biz kefenimizi giyerek yola çıktığmızı için bunlara asla prim vermedik.'' ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 12.07.2014 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.