Engelli Vatandaş, CHP'den Milletvekili Aday Adayı Oldu

CHP Antalya Milletvekili aday adayı yürüme engelli Barış İşbilen, "Engelleri Aşalım İktidara Koşalım" sloganıyla aday adayı olduğunu söyledi.

04 Mart 2015 Çarşamba 11:08
Engelli Vatandaş, CHP'den Milletvekili Aday Adayı Oldu
CHP Antalya Milletvekili aday adayı yürüme engelli Barış İşbilen, "Engelleri Aşalım İktidara Koşalım" sloganıyla aday adayı olduğunu söyledi.

Antalya'da 11 yıllık adli sicil memurluğu görevinden istifa ederek, milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan 37 yaşındaki Barış İşbilen, 1.5 yaşında yapılan yanlış bir aşı nedeniyle bedensel engelli olduğunu söyledi. Engellerin doğuştan olmadığını, herkesin engelli olabileceğini belirten İşbilen, asıl engelin bedenlerde değil düşüncelerde olduğuna vurgu yaptı.

Düşüncelerdeki engeli kaldırmak, kadın, erkek, genç,çocuk, ve engelli ayrımı yapmadan, sevgi barış ve kardeşlik içinde "Yaşanabilir Bir Antalya" için yola çıktığını söyleyen İşbilen, "Özgürlüklerimize uzanan eller yüzünden bugünlerde her zamankinden daha fazla zor günler geçiriyoruz. Özgür ve insani yaşam, kadını, erkeği, engellisi, genci, yaşlısı,memuru,esnafı, sanatkarı kısacası herkesin görevi. Bu uğurda bende engellerimi bir kenara bırakıp, hak ettiğimiz özgürlüklere sahip olma yolunda mücadele etek için, "Engelleri Aşalım İktidara Koşalım" inancıyla CHP'den aday adaylığına başvurdum" dedi.

Mevcut yönetimi eleştiren İşbilen "Ülkemizde özgürlülüğümüze göz dikenleri engellemek için, 10 yılda yüzde 1400 artan kadına şiddeti engellemek için, yetimin hakkını fakirin ekmeğini çalanları, siyasi menfaatleri uğruna vatanımızı satanları, engellilerin haklarını savunmak, hak, emek, adalet için, dürüst, namuslu haklarına sahip çıkan herkesi temsil etmek için adaylığımı ilan ediyorum. Pozitif ayrımcılık adına tüm aday adaylarımızı ortak çalışmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"NORMALLEŞME" PROJESİ
CHP'nin Antalya'da tek engelli aday adayı olduğunun altını çizen İşbilen, "Normalleşme' isimli engelliler için bir projem var. Sokakta bir engelli bir bireyin yanında güzel bir kız görüldüğü zaman, 'Vay be bu kızın ne işi var onla' derler. ya parası ya da başka bir şey var diye düşünürler. Engelli diye bir nitelendirmeye karşıyım. Devlet memurluğuna geri dönmeyi düşünmüyorum" dedi. 

Son Güncelleme: 04.03.2015 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.