Enç'ten Milli Eğitim Şube Müdürü'ne uyarı

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Gazipaşa ilçesini ziyareti sırasında, bina sorunu üzerine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan'ın "İnşallah belediye bize geçtikten sonra sorun kalmayacak" sözlerine, "Burası siyaset yapılacak yer değil, Milli Eğitim Müdürlüğü" uyarısında bulundu.

19 Eylül 2013 Perşembe 13:00
Enç'ten Milli Eğitim Şube Müdürü'ne uyarı
AK Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ve beraberindekiler, Gazipaşa ziyareti kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş'tan brifing aldı. Enç'e 8 maddelik bir talep listesi ileten Aktaş, Gazipaşa Belediyesi'nin yer tahsis etmesi halinde ilçeye imam hatip ortaokulu yapmak istediklerini söyledi.

Bunun üzerine Milletvekili Enç, belediyenin niçin yer vermediğini sordu. Enç, önerilen yerlerin sorunlu olduğu yanıtını alınca, devreye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan girdi. "İnşallah belediye bize geçtikten sonra sorun kalmayacak" diyen Doğan'a, Milletvekili Enç'in yanıtı sert oldu. Enç, "Burası siyaset yapılacak yer değil. Burası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Okulla ilgili bizim bina yapmada sıkıntımız yok. Yer sıkıntısı var. Bize yeri temizleyip versinler, biz binayı da dikeriz, öğretmeni de buluruz" dedi.

ÇOK ÇALIŞMA SÖZÜ
Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki ziyaretin ardından derslik sıkıntısını çözmekte yardımcı olduğu Gazipaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geçen Enç ve beraberindekileri öğrenciler karşıladı. Yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Enç, öğrencilere şöyle seslendi: "Sayın başbakanımızın sizlerle ilgili söylediği bir ifade var. Artık imam hatip lisesinden mezun olanlar sadece ölü yıkamayacak. Bundan böyle imamlık görevinin dışında işler de yapabileceksiniz. Bu ülkenin başbakanı, önceki meclis başkanı, birçok bakanı da imam hatipli. Sizler de çok çalışarak önemli yerlere geleceksiniz. Siz hem dünya için hem ahret için çalışıyorsunuz. Sizden bir söz istiyorum. Çok çalışacaksınız. Söz mü?" dedi.

Bir kız öğrencinin okulun üstünde erkeklerin kaldığını ve buranın kız yurdu olarak ayrılmasını istediklerini söylemesi üzerine Enç, esprili bir dille öğrenciye yanıt verdi. Yapımı süren yurt inşaatının tamamlanmasıyla birlikte erkek öğrencileri bu yurda paketleyeceklerini belirten Enç, "Erkekleri paketledikten sonra sizi bu binaya alırız" dedi. Daha sonra okul binasını gezen Milletvekili Enç, öğretmenlerle de sohbet etti. Öğretmenler de kendisine daha büyük okul talebinde bulundu.

BAŞBAKAN İLÇEYE GELECEK
Okuldan ayrılmaya hazırlanan Enç, okul kapısında da öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bir grup öğrenci milletvekilinden spor kompleksi isterken, iki kız öğrenci Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selam götürmesini istedi. Kızların selamını seve seve Başbakan'a ileteceğini söyleyen Enç, "İnşallah bir gün meclise gelerek kendiniz selam söylersiniz. Ayrıca Başbakan'ın 14 Aralık'ta Gazipaşa'ya gelmesi söz konusu. O zaman gelirse sizi onunla tanıştırırım" dedi. 

Son Güncelleme: 19.09.2013 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.