DSP’li Ordu suskunluğunu bozdu

DSP Büyükşehir ve Aksu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akif Ordu, kendi partisinden bazı meclis üyeleriyle fikir ayrılığı yaşadığının altını çizerek, istifa edeceğini açık bir dille deklare etti. Ordu, “Bazı arkadaşlarımızla fikir ayrılığımız ortaya çıktı. Özelikle son 2-3 toplantıdır, bu sorunların giderilmeyeceğine şahit oldum ve aynı çatı altında siyaset yapamayacağımı arkadaşlara bildirdim” dedi.

13 Aralık 2021 Pazartesi 20:21
DSP’li Ordu suskunluğunu bozdu

Bağımsız üye olarak

Meclis üyesi seçildiği partisiyle yol ayrılığı yaşayacağını geçen hafta dile getirdiğimiz Mehmet Akif Ordu, gelişmelerin perde arkasını anlattı. DSP üyeliğinden istifa edeceğini ve şu an için belediye meclisinde bağımsız üye olarak yol olacağının altını ısrarla çizen Ordu, görev sürecinin sonuna kadar Bağımsız Belediye Meclis Üyesi olarak kalmayı düşündüğünü ifade etti. Ordu, aldığı kararı DSP’nin Aksu Belediye Meclis üyelerine bildirdiğini söyledi.

Büyükşehir gurubunda dile getirecek

DSP’li Ordu, “2019 yerel seçimleri sonucunda halkımız, Aksu Belediye Meclisi’nde 4 arkadaşımıza ve ayrıca şahsıma Büyükşehir Meclisi’nde temsil hakkı verdi. Fakat ilerleyen süreçte Aksu Meclisi’nde görev alan bazı arkadaşlarda aramızda fikir ayrılıkları olduğu gün yüzüne çıkmaya başladı. Özellikle son 2-3 toplantıda açık bir şekilde bunların giderilemeyeceğine şahit oldum ve son Aralık Meclisi toplantısı öncesi, arkadaşlara aynı çatı altında siyaset yapamayacağımızı, bu şartlar altında istifa edeceğimi bildirdim. 13 Aralık Antalya Büyükşehir Meclis oturumu öncesi, Büyükşehir Meclisi’nde görev aldığım DSP’nin diğer meclis üyesi arkadaşlarıma da istifa kararımı bildireceğim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yıldırım’dan gelen teklif üzerine

2013 yılında AK Parti Aksu ilçe Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra aktif siyaseti bıraktığını hatırlatan Mehmet Akif Ordu, “Yıllarca teşkilat görevlerinde bulundum. Bu süreçte karşılıksız bir şekilde maddi ve manevi olarak her şeyimi verdim. Gördüğüm vefasızlık beni çok üzmüştü, haliyle siyaseti bırakarak kenara çekildim. 2014 yerel seçimleri öncesi ve sonrası ise, bazı siyasi partilerden teklif gelmesine rağmen kabul etmedim. Tabi bir yandan da Aksu siyasetinde olup bitene üzülüyordum.  Nitekim 2019 yerel seçimleri öncesi DSP’den aday olan İsa Yıldırım bir görüşme yapmak istedi. Bu görüşme esnasında olup bitene sessiz kalmamak gerektiğini, Aksu siyasetinde dürüst insanlara ihtiyacı olduğunu, her parti ve görüşten arkadaşlarla bir ekip kurarak yola çıktığını ve bu ekibin başında beni görmek istediğini bildirdi. Ben de bu görüşme sonunda, ailem ve arkadaşlarımla istişare ederek, görevi kabul ettim. Siyasi hayatım boyunca; görev yaptığım AK Parti Pınarlı Belde Başkanlığı, AK Parti İlçe Başkanlığı ve son olarak Aksu Belediye Meclis Üyeliği görevleri için, hiçbir zaman görev talep etmedim. Çünkü siyasette görev istenmez verilir anlayışıyla siyaset yaptım” dedi.

Beklenti içerisinde olmadım

Ordu son olarak şunları söyledi: “Siyaseti daima insanlara hizmet etmek, topluma yararlı olabilmek ve kalıcı eserlere katkımız olsun diyerek, yaptım.  Bu süreçte asla şahsi çıkar, makam ve mevki peşinde koşmadım.  İnsanlara karşı daima dürüst oldum. İlkeler ve değerler doğrultusunda siyaset yaptım. Çünkü bize verilen makamlar ve mevkiler, gelip geçicidir, bir emanettir.  Bunları üzerimde hep vebal hissettim. Fakat geldiğim süreçte yaşadığım olaylar beni üzdü. Muhtemelen bundan sonraki süreçte bağımsız olarak meclis üyeliği görevimi sürdüreceğim. Siyasi hayatımda hiç beklenti içinde olmadım bundan sonra da olmayacağım. Özellikle 2019 yerel seçimleri esnasında beraber çalıştığımız meclis üyesi adayı arkadaşları, kadınlarımız, gençlerimiz ve DSP Teşkilatı’nda görev alan başkan ve yönetim kurulu üyelerine, gönüllü olarak bizleri destekleyen herkese teşekkür ederim.”

Son Güncelleme: 13.12.2021 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.