Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan genişletilmiş İl başkanları toplantısında Ak Parti İl ve İlçe Başkanları’nın önümüzdeki yerel seçimde aday olup olamayacakları netliğe kavuştu. Toplantıda aday olabilecek potansiyelde olan İlçe başkanlarının adaylık başvurusu yapması için istifalarının isteneceği belirtiliyor.

24 Eylül 2018 Pazartesi 14:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Erdoğan açıkladı

Önümüzde bir yerel seçim var. Aday adaylarının konuşulduğu kulislerde, AK Parti cephesinde merak edilen ise, şu an aktif görevde bulunan teşkilat mensuplarının aday adaylığı sürecinin ne olacağı? İşte bu soru, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen genişlettirilmiş İl başkanları toplantısında cevap buldu.

Uygun görülürse

Ak Parti teşkilatlarında şu an aktif olarak görev yapan kişilerin istifa ederek, adaylık başvurusu yapıp yapmama durumunu, partinin üst yönetimleri belirleyecek. Dolayısıyla, sadece uygun görülen İlçe Başkanları istifa ederek başvurusunu yapacak. Başvuru yapması uygun görülmeyenler de teşkilatlardaki görevlerine aynen devam edecekler.

Haber beklesinler

Konuyla ilgili olarak Ak Parti Genel Merkezi’ ne yakın bir internet haber sitesine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarda görev alan İl ve İlçe Başkanı gibi isimlerin, belediye başkan adaylığını düşündüğü yönünde kendisine ulaşan bilgilere dikkat çekti.  Erdoğan’ın teşkilat mensuplarına bizden haber beklesinler dediği öğrenildi.

Geri kalanlar devam edecek

Kongresini yeni yapan partinin teşkilatlarının yeni belirlendiğini ifade eden Erdoğan’ın, “ Teşkilatlarımızı daha yeni belirledik. Ancak yarısından çoğunun adaylığı düşündüğünü duyuyorum. Teşkilat mensuplarımız için aday adaylığı diye bir süreç olmayacak, doğrudan adaylık söz konusu olacaktır. Bu nedenle teşkilatta adaylık düşünenler bizden haber beklesinler, adaylığı düşünülen isimler olduğunda kendisine iletilecektir. Geri kalan arkadaşlar işlerini yapmaya devam etsinler. ” şeklinde açıklama yaptığı ifade edildi.

Göreve hazırım

Toplantıda ki gelişmeler bu şekilde cereyan ederken, merak edilen ise Aksu cephesinde ne tür gelişmelerin yaşanacağı. İşte bu soruyu kamuoyunda başkanlık yarışında adı geçen AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’e sorduk. Şahin görevinin başında olduğunun altını çizerek, “Parti üst kurullarımızın söylemi doğrultusunda hareket ediyoruz. Önümüzde bir yerel seçim var. Hedefimiz bu seçimi kazanmak. Hep sahada olduk. Halkımızın ve partimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bu bağlamda kentin kanaat önderleriyle görüşmeler yapıyoruz. Partimizin üst kurulları ne görev verirse onu yapmaya hazırız. Önemli olan kimin aday olacağı değil. İsme takılmadan Aksu’nun AK Partili bir belediye olarak devam etmesidir. Biz bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.