Çokal işsizlik rakamlarını sordu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Antalya'daki işsizlik oranıyla ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi.

27 Eylül 2018 Perşembe 15:46
Çokal işsizlik rakamlarını sordu

İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal, işsizlik oranının her geçen gün artış gösterdiğini söyledi. Tuba Vural Çokal, bu kapsamında turizm ve tarımın başkenti Antalya'daki işsizlik oranı ve işsizlik ödenekleriyle ilgili TBMM 8 maddelik soru önergesi sundu. Tuba Vural Çokal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, son 5 yılda Antalya'da toplum yararına yürütülen programlar kapsamında çalışan kişilerin kadroya alınıp alınmadıklarını sordu.

ANTALYA'NIN İŞSİZLERİ 
2016 ve 2017 yıllarında Antalya'da ne kadar işsizlik maaşı ödemesi yapıldığını, işsizlik hak ediş ödeme tutarının ne kadar olduğu soran Çokal, Antalya'da sosyal yardım vakfı aracılığıyla işe yerleştirilen işçi sayısını da sordu.

Çokal, önergesinde şu soruları sıraladı:
"2010-2017 yılları arasında işsizlik sigortasından faydalanmak için başvuran kişi sayısının ne kadar oldu ve ne kadar ödeme yapıldı? Son 5 yılda Antalya'da işsizlik fonundan kaç kişiden kesinti yapıldı?

Antalya'da son 5 yılda kaç kişi işsizlik ödeneğinden yararlandı? Toplum Yararına Programlar kapsamında kurumlarda çalışan vatandaşların o kurumlarda kadroya alınma oranları nedir? Türkiye genelinde TYP kapsamında çalışan kişi sayısı nedir? Antalya'da İŞKUR hizmeti verildiği günden bu yana iş için kuruma başvurup işe başlayan kişi sayısı nedir?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.