Çokal'dan İstanbul seçimleri çağrısı

İstanbul’a giderek Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına katılan İYİ Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal seçmen kaydı İstanbul’da bulunan tüm vatandaşları 23 Haziran’da oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya davet etti.

18 Haziran 2019 Salı 16:18
Çokal'dan İstanbul seçimleri çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Parti Milletvekilleri 23 Haziran’da yapılacak olan seçimler için İstanbul’a kamp kurdu. İstanbul’u mahalle mahalle sokak sokak gezen İYİ Partililer Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu için vatandaşlardan destek istiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener her gün farklı ilçeleri ziyaret ederek vatandaşlara sesleniyor.

Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı 31 Mart seçimlerinin ardından yaşanan yeniden sayım sürecinde seçim kurullarında tutulan nöbetlere katılan Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal 23 Haziran seçimi öncesinde yapılan çalışmalarda da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e eşlik ediyor. Gittikleri her yerde büyük bir coşku ile karşılandıklarını dile getiren Dr. Tuba Vural Çokal “  İstanbullular 23 Haziran’ın yalnızca bir seçim olmadığının aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi olduğunun farkında. Son yıllarda verdiği demokrasi mücadelesi ile demokrasi tarihine geçen Meral Akşener’e olan ilgi de çok yüksek” dedi.

31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında yaşananların uzun yıllar unutulmayacağını dile getiren Dr. Çokal “ seçim öncesinde beka dediler, kendilerinden olmayanlara terörist dediler, kendilerine oy verenlere cennetten yer verdiler bunun millete vereceği zararı bir kere bile düşünmediler. Seçim gecesi yandaş televizyonlar kanunları hiçe saydı, Anadolu Ajansının ilk verilerine göre tüm Türkiye’de AKP ve MHP dışında tek bir parti seçim kazanamıyordu. İstanbul seçimlerini Binali Yıldırım’ın yüzde 65 ile önde göstererek başlayan Anadolu Ajansı Millet ittifakının elinde sandık sonuçlarının olduğu ortaya çıkınca veri akışını durdurdu. Seçimlerin arından muhalefet partilinin yaptığı itirazları tek tek ret eden Yüksek Seçim Kurulu İktidar Partisi ve ortağının aynı gerekçelere yaptığı itirazları ise kabul etti. Yetinmedi seçimlere itiraz etti. İstanbul Seçimlerinin neden iptal edilmesinin kanunlara aykırı olduğunu, milletin iradesinin gasp edilmesi olduğunu YSK’nın kendi gerekçeli kararındaki muhalefet şerhleri göz önüne serdi. Şimdi seçimlere az bir zaman kaldı. Artık tüm Türkiye yapılan bu hukuksuzluğa karşı bu haksızlığa karşı tek yürek oldu” diye konuştu.

Tüm seçmenlerin sandıklara gitmesini isteyen Dr. Tuba Vural Çokal sözlerini şöyle sürdürdü “ her hangi bir nedenle ya da tatil için Antalya’da bulunan vatandaşlarımız başta olmak üzere seçmen kaydı İstanbul’da bulunan tüm vatandaşlarımızdan 23 Haziran da oylarını kullanmalarını istiyorum. Sadece oylarını kullanmakla kalmamalılar aynı zamanda sandıklara da sahip çıkmalılar. Biz o gün sandıkların başına olacak milletin oylarının başında uyumadan nöbet tutacağız.”

Son Güncelleme: 18.06.2019 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.