CHP'yi 140 kilometrelik yürüyüşle protesto etti

CHP'nin aday belirleme yöntemini protesto etmek amacıyla 2 gün önce Alanya'dan yola çıkan 66 yaşındaki Ferhat Gedikli, vücuduna sarılı zincirle 140 kilometre yürüyerek, partinin Antalya'daki il binasına geldi. Gedikli, İl Başkanı Devrim Kök ile görüşerek eylemine son verdi.

22 Ağustos 2013 Perşembe 14:00
CHP'yi 140 kilometrelik yürüyüşle protesto etti
Deniz Feneri Davası'nın zaman aşımına uğramaması için geçen yıl Antalya'nın Alanya İlçesi'nden başlayarak yurt genelinde eylemler yapan Ferhat Gedikli, CHP'nin belediye başkan adaylarını belirleme yöntemini protesto etmek amacıyla 2 gün önce yeni bir eyleme başladı. CHP Alanya İlçe Başkanlığı binası önünden yola çıkan Gedikli, başından vücuduna sardığı kilitli zincir ve elindeki 'Çapulcu. Yaşım 66 ben bu yaşıma kadar temsilcimi hiç ama hiç seçmedim' yazılı dövizle Antalya'ya yola çıktı. Tek sürdürdüğü protesto yürüyüşünde havanın sıcak olması nedeniyle yoluna gece devam eden Gedikli, bugün saat 11.00'da yürüyerek Atalya CHP İl Başkanlığı binasına geldi.

ÖN SEÇİM TALEP ETTİ
Parti binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gedikli, CHP üyesi olduğunu ve partisinin belediye başkanı ile meclis üyesi adaylarını ön seçimle belirlemesini talep ettiğini söyledi. Bu sırada gözyaşı döken Gedikli, “Tek istediğim, halkın önüne sandık koysunlar, kim çıkarsa çıksın. Ön seçim istiyorum" dedi. 1998'de aynı talepler için CHP Genel Merkezinde de eylem yaptığını anlatan Gedikli, Alanya'da başlattığı yürüyüşün zor geçtiğini ve araçların kendisine çarpıp ölümüne neden olacağı düşüncesiyle korktuğunu belirtti.

İL BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Gedikli daha sonra, il başkanlığı binasına girerek, İl Başkanı Devrim Kök ve Antalya'nın doğusundaki ilçelerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin ile görüştü. İl Başkanı Kök ile tokalaşması sırasında da ağlayan Gedikli, taleplerini anlattı. Gedikli ile sohbet eden Kök, partisin aday belirleme yöntemi hakkında bir açıklama yapılmadığını söyledi. Resmi açıklama yapılmadan Gedikli'nin protestoya erken başladığını belirten Kök, “2 Eylül'e kadar aday başvurular olacak. 2 Eylül'den sonra bütün bunlar değerlendirilecek, en doğru adaylarımız kimse bütün partililerimiz karar verecek" dedi.

Gedikli'nin protesto gösterisini olumlu karşıladığını kaydeden Kök, “Aynı şeyleri düşündüğümüzü özellikle söylemek istiyorum: Kesinlikle CHP'de partililer karar verme mekanizmasının içine dahil olmalı. Partililer ortak aklımızla belirlenmeli. Yalnız şu anda kesinleşmiş bir şey yok" diye konuştu.

Ferhat Gedikli, İl Başkanı Kök ve İl Başkanı Yardımcısı Çetin'le görüşmesinin ardından eylemini sonlandırdı. 

Son Güncelleme: 22.08.2013 15:10
Anahtar Kelimeler:
CHPProtestoFerhat Gedikli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.