CHP’li Yıldız’dan Genel Merkez'e mesaj

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Parti meclisi kararıyla ismi CHP’nin Aksu Belediye Başkan Adayı olarak deklare edilen İsa Yıldırım’ın adaylıktan çektirilmesinin, toplum ve ayrıca tabanın gönlünde derin yaralara neden olduğunu ifade etti. Yıldız, “Umarım genel merkezimiz tabanın sesine kulak vererek, aldığı kararı tekrar gözden geçirir. Aksi taktirde, tabana bunu anlatamayız” dedi.

21 Ocak 2019 Pazartesi 13:33
CHP’li Yıldız’dan Genel Merkez'e mesaj

CHP Aksu İlçe teşkilatında sular durulmuyor. Daha önce CHP’nin Parti Meclisi kararıyla ismi Aksu Belediye Başkan adayı olarak deklare edilen İsa Yıldırım’ın, tekrar bir araya gelinen ittifak görüşmeleri çerçevesinde CHP Genel Merkezi’nin Aksu İle İlgili geri adım atması, CHP Aksu İlçe teşkilatında çok büyük tepkilere neden oldu.  Verilen kararın yanlış olduğunun altını çizen CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Bu olumsuz durum ister istemez, CHP tabanına derin yaralara yol açmıştır” dedi.

Tabana cevap veremez hale gediklerini ifade eden CHP’li İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Genel Merkezimiz Parti Meclisi kararıyla İsa Yıldırım’ı Aksu Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Daha sonra ittifak görüşmeleri çerçevesinde, Aksu’nun İYİ Parti’ye bırakılacağı söylemleri oluşmaya başladı. Genel Merkezle yaptığımız görüşmelerde söylentilerin doğru olduğunun altı çizilerek, görüşmelerde İYİ Parti’nin olmazsa olmazının bir merkez ilçe olduğunu deklare ettiğini, bunun üzerine Aksu’nun İYİ Parti’ye bırakıldığı ifade edildi. Gönül isterdi ki, Yıldırım’ın ismi açıklanmadan önce, bu uzlaşı sağlansaydı. Tabanımıza cevap veremez hale geldik. Uzlaşılar daha önce yapılmış olsaydı, daha derli toplu bir ittifak çalışması sürdürülebilirdi” diye konuştu.  

CHP ‘ye gönül vermiş, ayrıca bu seçimde İsa Yıldırım’a oy vermek isteyen başka partili seçmenin bu duruma aşırı bir şekilde tepki gösterdiğini ifade eden Yıldız, “Bu karar hem seçmenimizde, hem de toplumun genelinde İsa Yıldırım’ın mağdur edildiği algısına neden olmuştur. Bu algının haklılık yanı var. Çünkü İsa Yıldırım, 4 yıldır, bizlerle yani CHP tabanıyla ortak hareket etti. Tabanın gönlünde sempatisi olan bir kişiliktir. Taban ittifak adayının desteklemeyeceğiz. Adayımız İsa Yıldırım’dır diyor. Bu söylemler bizlerin bireysel söylemleri değil. CHP tabanının sesidir. Genel Merkezimiz tabanın sesine kulak vererek, tabanımızda yaralara neden olan bu kararı tekrar gözden geçirmesini doğru bir karar vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.