CHP'li Oruç’tan İnönü tepkisi

CHP Aksu Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Oruç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı müfredat taslağından 2. Cumhurbaşkanı İnönü’nün isminin kaldırılmasına tepki gösterdi. Oruç, “Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğumuz sevgiyi kalplerimizden silemezler” dedi.

19 Ocak 2017 Perşembe 11:21
CHP'li Oruç’tan İnönü tepkisi
CUMHURİYET Halk Partisi ( CHP) Aksu Belediye Meclisi Üyesi Eczacı Mustafa Oruç, Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı ve Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü’nün isminin, okul müfredatından çıkarılmasına tepki gösterdi.
Kurtuluş Savaşı kahramanlarına halkın duyduğu sevgi ve saygıyı yok etmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydeden Mustafa Oruç, şöyle devam etti:
“Yok edilmek üzere olan Anadolu coğrafyasını Türk'e ilelebet vatan kılan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile yakın dava arkadaşlarını; özellikle de İsmet İnönü'yü, özde Türk Milletinin gönlünden çıkarmak, sözde milletiz diyenlerin bakanlık onaylı kitabından çıkarmaya benzemez. Bu sevgi ve saygı Türk Milletinin gönlüne zorla girmemiştir. Onlar, Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğumuz sevgiyi bizim kalplerimizden silemezler, ancak ve ancak kendi yazıp onayladıkları kitaptan çıkarabilirler.”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlayıp öneriye açtığı müfredat taslağındaki çağdaş Türk ve dünya tarihi dersinin öğretim programında ‘2. Dünya Savaşı’ konusuyla ilgili değişiklikler yapıldı. Müfredatta, 2. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin izlediği dış politika ve savaş sırasında Türkiye’de meydana gelen siyasi, ekonomik gelişmeler bölümünden, ‘İsmet İnönü’ başlığı kaldırıldı. İnönü, o dönemde tüm baskılara rağmen, izlediği politikalarla Türkiye’nin 2. Dünya Savaşı’na girmemesini sağlamıştı. Bu bilgiler, müfredatta olmayacak.
 

Son Güncelleme: 19.01.2017 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.