CHP’li Kumbul: Taktir Başkan Böcek’in

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in daire başkanlıklarıyla ilgili gerçekleştirdiği atamaların kendi taktiri olduğunun altını çizerek, “Başkanımızın bu takdir haklarıyla ilgili, Örgüt olarak herhangi bir insiyatif kullanılmasını doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

24 Haziran 2019 Pazartesi 11:20
CHP’li Kumbul: Taktir Başkan Böcek’in

Muhittin Böcek’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin üzerinden 3 aya yakın bir süreç geçmesine rağmen, bir çok daire başkanlıklarında gerekli atamaların yapılmadığı ve gerçekleşen atamaların bir çoğunun CHP teşkilatlarının tepkisine neden olduğuyla ilgili kamuoyunda oluşturulan söylemlere yanıt veren CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Taktir Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’indir.  Katkı sunduğunu düşündüğü, gerçekten verimli olduğunu düşündüğü arkadaşlar da görevine devam edecektir. Bu dediğim gibi belediye başkanımızın kendi takdiridir” diye konuştu.

Belediye başkanlarını halkın seçtiğinin altını çizen CHP’li Kumbul, “Halkımız takdir etti,  bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi’ni hem Büyükşehir’de hem de birçok ilçe belediyesinde değerlendirdi. İki ilçede İYİ Parti, diğer ilçelerde AK Parti, MHP ve DSP’ni adayları kazandı. Tabii ki bu kenti yönetecek olan kadrolarını kuracak olan belediye başkanlarıdır. Seçimin üzerinden 2 ayı gecik bir zaman dilimi geçti. Belediye başkanlarımız şu anda kendi yapılarını belediyelerde oturtmaya çalışıyorlar. Verimli olan daire başkanlarıyla devam edecekler, ama değiştirmeyi düşündükleri yerler de olabilir. Tabi ki bu belediye başkanının takdiridir. Liyakat sahibi, o işi daha iyi yapabileceğini düşündüğü daire başkanları veya müdürler veya personelle ilgili bir takdirleri varsa, belediye başkanlarının kendi hakları. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendi örgütümüz olarak belediye başkanlarının bu takdir haklarıyla ilgili herhangi bir insiyatif kullanılmasını doğru olmadığını, siyasi partilerin belediye yönetimlerine müdahale etmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Başkan Böcek’in bazı daire başkanlıklarında, genel sekreterlikte, genel sekreter yardımcılığında kendi takdirini kullandığını ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Diğer dair başkanlarının da, mutlaka şu anda yönetme anlamında kente ne kadar katkı sunduklarını takip ediyordur. Önümüzdeki günlerde eğer değiştirmeyi düşündüğü daire başkanı varsa bunları değiştirecektir. Bu belediye başkanının tamamen kendi takdiridir. Ama belediye başkanını seçen Cumhuriyet Halk Partisi veya diğer partilerden halkımızın da bu konuda bazı beklentileri var. Bunu da görüyoruz. Zaten halkın talepleri de belediye başkanımıza ulaşıyordur. Bize 5 geliyorsa ona 3 geliyordur. Biz Grup Başkanı olarak, bizim grubumuza gelen belediyeyle ilgili maddeleri değerlendiriyoruz. Bunlar kentimize katkı sunacak maddeler ise onaylıyoruz, değilse reddediyoruz. Biz belediyenin yönetim kısmına grup olarak da müdahale etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Bize gelen şikayetleri ve bize gelen talepleri de biz belediye başkanımıza iletiyoruz. Buna karar verecek olan belediye başkanımızın kendisidir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.