CHP’de ŞOK İSTİFA!

Millet ittifakının Aksu listesinde şok istifa yaşandı. Kontenjan 1’inci sıraya yazıldığı ifade edilen Yusuf Kumbul’un meclis üyesi aday başvuru dosyasını geri çekerek istifa ettiği ifade edildi. Kamuoyunda şok istifa olarak nitelendirilen bu duruma yazılı açıklamada bulunan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Durmuş Ali Arslan, Yusuf Kumbul'un doğru söylemediğini, belirtti.

21 Şubat 2019 Perşembe 15:55
CHP’de ŞOK İSTİFA!

Millet İttifakının Aksu cephesinde liste krizi yaşanıyor. Daha önce CHP,  İYİ Parti’nin kendileriyle yaptığı liste protokolüne uyulmadığı gerekçe göstererek, çektiği rest sonucu oluşan liste krizi, bu sefer farklı boyut kazandı. Bugün seçim kuruluna teslim edilecek olan İYİ Parti’nin Aksu listesinde kontenjan 1’inci sıraya yazılan Yusuf Kumbul’un başvurusunu geri çekmesi ve “partimin dediğini yaparak istifa ediyorum “ şeklindeki açıklamasına Başkan adayı Durmuş Ali Arslan’ kurgu ve komplo yorumunda bulundu.

İste Başkan adayı Durmuş Ali Arslan’ın yazılı açıklaması;

20.02.2019 (dün) itibarıyla CHP Seçim Koordinatörü Yusuf Meriç, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi & Seçim Koordinatörü Bülent Gürsoy ve CHP İl Başk. Ahmet Kumbul ile müzakere masasında yapılan uzlaşma gereği, Yusuf Kumbul, meclis üyeleri listesinde kontenjan 1. sıraya yazılmıştır.

Müzakere sırasında yazılan tüm adayların kendilerinden tek tek onay alınmıştır.

Antalya B. Şehir Bel. Başk. Adayımız Muhittin Böcek ve Ahmet Kumbul'un Yusuf Kumbul ile ayrı ayrı yaptıkları görüşmeler sonucunda kontenjan 1.sıradan aday olmayı kabul ettiği de teyit edilmiştir.

Dolayısıyla Yusuf Kumbul'un "partimin dediğini yaparak istifa ediyorum" derken doğru söylemiyor olduğunu üzülerek görüyoruz.

Bugün yaptığı açıklamadan döneceğini umuyor ve düşünüyoruz.

Aksi taktirde bir kurgu ve komplonun içinde olduğu konusunda derin şüphelerimiz oluşacaktır.

CHP örgütü ve değerli yöneticileri ile Muhittin Böcek'in bu tür bir düşünce gelişmesine izin vermeyeceği konusunda da kanaat sahibiyiz.

 Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, daha önceki yaşanan liste kriziyle ilgili CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız şu açılmalarda bulunmuştu;

“Geçen hafta İYİ Parti’yle bir protokol imzaladık. He iki partinin meclis üyesi sıra numarası belirlendi. Protokol gereği, kontenjan 3 ile 2, 5, 8, 11 sıra numalarına CHP’li üyeler yazılmasına karar verildi. Bizlerde bu doğrultuda listeye yazılması için isimler verdik. Ancak bakıyoruz ki, ne bizim önerdiğimiz isimler yazılmış, nede sıra numaralarına mutabık kalınmış. Başkan Adayı ile İlçe Başkanının telefonları kapalı ulaşamıyoruz. Bu durumu İl Başkanlığına bildirdim. Böyle giderse listemizi çekeriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme: 21.02.2019 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.