CHP ve MHP'den AK Partili Köse'ye tepki

CHP ve MHP'nin Finike ilçe başkanları, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

07 Ağustos 2014 Perşembe 17:56
CHP ve MHP'den AK Partili Köse'ye tepki
CHP Finike İlçe Başkanı Okan Tanır ile MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ, ortak basın açıklaması yaparak Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'nin "İstiklal Marşı bilmeyen adamdan başkomutan olmaz" sözlerini eleştirdi. Ortak açıklamada Tanır ve Ertuğ, "Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 2 Ağustos'taki Maltepe mitingine İstiklal Marşı'nı okuyarak başladı. Televizyonlardan Erdoğan'ı izleyenler, Başbakan'ın marşı ezbere okuduğunu sandı. Oysa ki Erdoğan'ın tam karşısına kurulan dev ekranda İstiklal Marşı'nın sözleri yer alıyordu. Erdoğan, marşı bu ekrandan takip ederek okudu. Eksik ya da hatalı okuduğu zamanlar oldu. Başbakan bir konuşmasında da çocuklarıma helal lokma yedirtmem diyebilmiştir. İnsanoğlu hata yapabilir. Sürçü lisan edebilir. Demek ki önce kendi liderine bakıp sonra başkaları için laf söyleyeceksin." dedi.

Türkiye'de kirli ve yanlı operasyonlar yapıldığı, 31 polis amirinin gözaltına alındığı belirtilen ortak açıklamaya şöyle devam edildi: "Soruşturmayı yürüten savcı, pek yakında iddianamesini hazırlayacaktır. Büyük olasılıkla cumhurbaşkanlığı seçiminden (belki de genel seçimlerden) önce, cemaatın nasıl casusluk yaptığını öğrenmiş olacağız. Tüm bunlar yaşanan gerçekleri halktan saklamak için yapılan birer operasyondur."

Ekonominin ve dış politikanın eleştirildiği açıklamada, "Etkili dış politikası sayesinde Türk vatandaşlarının Irak, Mısır, Libya, Tunus ve Suriye'den çıkarılmasını sağlayarak 0 sorunlu komşuluğu başaran, Türkiye'yi uzun yıllardır meşgul eden Kürt meselesinin çözümü konusunda önemli mesafeler kat ederek onun yerine Suriye, mülteciler, Irak, IŞID gibi yeni meseleler kazandıran Twitter'ı ve Youtube'u yasaklatarak vatandaşlarda bilişim kültürünün gelişmesi yönünde önemli çalışmalara imza atan, Hala Türk'üm diyemeyen, halkımızı Alevi, Zaza diye aşağılamaya çalışan, Anıtkabir defterine Mustafa Kemal Atatürk yazmayan, hırsızlık davalarından henüz aklanmayan bir cumhurbaşkanı adayını ne biz ne de Türk halkı istemiyor" denildi. 

Son Güncelleme: 07.08.2014 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.