CHP'de İl Başkanı'nın görevden alınmasının yankıları sürüyor

CHP ANTALYA İl Başkanı Nusret Bayar'ın, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla görevden alınmasının ardından yönetim kurulu üyeleri sosyal medya hesaplarından 'Bir gider bin geliriz' yazan paylaşımlar yaptı. Bayar'ın görevden alındığı MYK toplantısı ile aynı saatlerde de Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yönettiği meclis toplantısında “Biz ölüm döşeğindeyken, zaman zaman haksızlığa da uğradık" demesi dikkat çekti.

13 Nisan 2021 Salı 12:16
CHP'de İl Başkanı'nın görevden alınmasının yankıları sürüyor

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) -

CHP'nin dün toplanan MYK toplantısında yapılan değerlendirmeler sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya İl Başkanı ve yönetiminin görevden alınmasını teklif etmiş ve yapılan 1 saatlik görüşme sonrasında Bayar'ın görevden alınmasına karar verilmişti. Kararın ardından ise İl Yönetim Kurulu üyeleri arasından yeni bir başkan seçilmesi bekleniyor.

Bayar'ın görevden alınma kararının ardından il yöneticilerinden bazıları sosyal medya hesaplarından dikkat çeken birer paylaşımda bulundu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Halk Partisi bize onurlu bir görev verdi. Biz bu görevi ilkelerimizle irademizle son güne kadar taşıyacağız. İnanın. Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz. Biz örgütüz."

İLÇE BAŞKANINDAN TEPKİ

Bayar'ın görevden alınmasına CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Şahin, "Seçimle gelen seçimle gitmelidir" ifadelerine yer verdi. Şahin'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İl Başkanımızın görevden alınması, parti içi demokrasi açısından bizleri son derece üzmüştür. Koşullara ve konjonktüre bağlı kalmadan her zaman savunduğumuz temel bir ilke vardır; Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Örgütün iradesine saygı gereği bu temel ilkeyi hep savunacağız ve partimizi iktidara taşımak için dün olduğu gibi bugün de yarın da hiçbir kişisel çıkar gözetmeden çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, belli başlı hiziplerin değil, halkın partisidir. Halkın iktidarını kurmak için mücadelemiz sürüyor, sürecek."

BÖCEK'İN ZİYARETİ SONRASI GÖREVDEN ALINDI

Görevden almanın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in geçen hafta Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından gerçekleşmesi dikkati çekti. Başkan Böcek, yaklaşık 4 aylık koronavirüs tedavisinin ardından göreve geçen aralık ayında başladığında, Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Karakuş'u görevden alıp uzman olarak atamış, bu atamayı eleştiren CHP İl Başkanı Nusret Bayar ise "Daha göreve gelir gelmez böyle bir atama şık olmamıştır. Sonuçta başkanın tasarrufundadır ama örgütlerin tepkileri var" açıklamasını yapmıştı.

BÖCEK'TEN MANİDAR AÇIKLAMA

Bayar'ın görevden alınma kararının tartışıldığı MYK toplantısıyla aynı saatlerde, 251 gün sonra ilk meclis toplantısına katılarak meclisi yöneten Muhittin Böcek'in toplantıdaki konuşmasında ise “Biz ölüm döşeğindeyken, zaman zaman haksızlığa da uğradık. Ancak hiç geçmişle hesabımız, kitabımız yoktur" demesi dikkat çekti.

Son Güncelleme: 13.04.2021 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.