CHP Aksu’da yüzde 60 değişim

Bu hafta Cuma günü kongresini gerçekleştirecek olan CHP İlçe Teşkilatında yüzde 60 oranında bir değişime gidileceği ifade edildi. Birçok yeni yüzün, oluşacak listede yer alacağının da altı çizildi.

16 Aralık 2019 Pazartesi 12:08
CHP Aksu’da yüzde 60 değişim

Tek listeli seçim

CHP Aksu İlçe Teşkilatı, kongresini gerçekleştirmek için 20 Aralık Cuma günü sandık başına gidiyor. Tek listeyle gidileceği ifade edilen kongrede, mevcut yönetimden birçok ismin yer almayacağı ifade edildi. Yüzde 60 oranında değişimin sergileneceği ifade edilen listede, birçok yeni yüzün listede yer alacağının altı çizildi.

Yıldız doğruladı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, oluşacak olan listede bir değişimin ifade ederken, ancak yeni listede kimlerin yer alacağıyla ilgili bilgi vermekten kaçındı. Yıldız, “Hem mevcut yönetim, hem de listeye girecek olan arkadaşlarımızla bire bir görüşmelerimiz devam etmedir. Ortak uzlaşı içerisinde bir liste çıkaracağız. Kongremize tüm partililerimiz ve Aksuluları bekliyoruz” dedi.

Parti meclisinden önemli bir detay

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, Güneyhaberci Haber Merkezi olarak parti kulislerine girerek, kimlerin yeni listeye gireceği, hangi mevcut yönetim kurulu üyesinin listeden çıkarılacağıyla ilgili bilgilere ulaşmak istedik. Bu araştırmayı yaparken de karşımıza parti meclisinin aldığı karara sonucu, kongre öncesi tüm teşkilatlara gönderdiği önemli bir detay bilgisine ulaştık.

Nedir bu kulis bilgileri?

Öncelikle, oluşacak 14 kişilik yeni yönetim listesin de,  8 veya 9 ismin yeni yüzlerden oluşacağı ifade ediliyor. Bu da demek oluyor ki, mevcut listeden 8-9 ismin yer almayacağı anlamına geliyor. Bu isimlerin kimler olacağıyla ilgili bilgi vermeden önce, isterseniz Parti Meclisi’nin kongre öncesi teşkilatlara gönderdiği o önemli detaya yer verelim.

Erdem ve Oruç aileleri

O karara göre, kongrelerde oluşacak yönetim listelerinde aynı aileden, yani aynı soyadından iki isim olmayacak. Bu genelge uygulanması halinde şu an mevcut yönetimde ikişer üyeyle yer alan Erdem ve Oruç soyadlı üyelerden biri elenmiş olacak. Bilindiği üzere Erdem’ler den Hatice ve Hazma, Oruç’lar dan ise Mustafa ve Umut isimli üyeler mevcut yönetimden yer alıyor.

İşte diğer isimler

Başka bir gelişmeyse mevcut İlçe sekterliği görevini yürüten Günay Fırat ile Soner Erboğa’nın bu dönem görev istemesi. Bu isimlerin İl delegesi olarak değerlendirileceği ifade ediliyor. Murat Çoban ise hatalığından dolayı yeni yönetimde yer almayacak. Yine kulislerde muhtemelen listeden yer almayacak diğer yönetim kurulu üyeleri şu şekilde ifade ediliyor. Ali Karaçalı, Ümmihan Kumbul, Şerife Özenç, Hüseyin Coşkun. 

Bu gelişmeler ışığında yeni yönetim listesi sır gibi saklanmasına rağmen, ısrarımız sonucu 2 yeni yönetim kurulu üyesini ismine ulaşabildik. Bu isimlerin Ramazan Alkan ve Rıza Maden olduğu ifade edildi.

    

Son Güncelleme: 16.12.2019 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.