Çavuşoğlu: "Türkiye'nin Büyümesinden Rahatsız Olanlar Var"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Her referandum Türkiye'nin önünü açmıştır.

26 Mart 2014 Çarşamba 14:52
Çavuşoğlu:
 Avrupa Birliği (Ab) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Her referandum Türkiye'nin önünü açmıştır. 30 Mart seçimleri de Türkiye'nin yol haritasını belirleyecektir" dedi.

Çavuşoğlu, 30 Mart yerel seçimleri çalışmalarını Antalya'nın Alanya ilçesinde esnaf ziyaretleriyle sürdürdü. Atatürk Caddesi'ndeki esnaf gezisi sırasında babası Osman Çavuşoğlu'nun işlettiği Çavuşoğlu Kapalı Otoparkı'nı da ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, babasının elini öperek bir süre sohbet etti. Bakan Çavuşoğlu, daha sonra esnaf gezisini ilçe merkezindeki turistik işyerleriyle sürdürdü. Bakan Çavuşoğlu daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İSRAİL VE MAVİ Marmara
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "İsrail ile Mavi Marmara konusundaki tazminat müzakerelerinde son aşamaya gelindi" sözleri hatırlatılarak bu konudaki düşünceleri Çavuşoğlu'na soruldu. Bakan Çavuşoğlu da, İsrail ile ilişkilerin düzelmesinin 3 şartı olduğunu ve bunlardan ilkinin İsrail'in özür dilemesiyle yerine getirildiğini söyledi. Bir diğer şartın ölenlerin ailelerine ödenecek tazminat olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Ailelerin bugüne kadar maddi bir talebi olmadı ama bunun yerine getirilmesi gerekiyor. Şu an görüşmeler devam ediyor. İsrail'in Gazze ve Filistin topraklarında yaptığı illegal çalışmalara son vermesi lazım. İlişkiler normale döndüğü zaman İsrail ve Filistin arasında Türkiye olumlu rol oynayacaktır. İsrail zaten bunun farkında. Özellikle Hamas'ın masada olmasını herkes arzu ediyor. Daha önce Hamas'a herkes karşıydı. Amerika da, İsrail de karşıydı. Ama biz Hamas'sız bir çözüm olmayacağını başından beri söylüyorduk. Şimdi bunu Amerika ve İsrail de söylüyor. Bütün taraflar Türkiye'nin bu konuda oynayabileceği rolün farkında. İnşallah ilişkiler normalleşir ve Türkiye bu sürece katkı sağlar."

"HER REFERANDUM TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIR"
Bakan Çavuşoğlu, "yerel seçim sonuçlarının cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri nasıl etkileyeceği" sorusuna şöyle cevap verdi: "Son 12 yıldaki her seçim Türkiye için dönem noktası olmuştur. Türkiye'nin gidişatını değiştirmiştir. Her referandum Türkiye'nin önünü açmıştır. 30 Mart seçimleri de Türkiye'nin yol haritasını belirleyecektir. Şu an Türkiye üzerine oynanan oyunlar var. Türkiye'nin büyümesini engelleme çalışmaları ve Ak Parti iktidarına karşı oynanan oyunlar var. Milletimiz her zaman olduğu gibi bu oyunları bozacak. Bu seçim, Cumhurbaşkanlığı Seçimi de, 2015 milletvekilliği seçimleri için de yol haritası olacak."

"BU OYUNU 30 MART'TA MİLLETİMİZ BOZACAK"
Türkiye'nin büyümesinden, dış politikada bağımsız olmasından ve savunma sanayisinin gelişmesinden rahatsız olanların bulunduğuna işaret eden Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ak Parti güçlendikçe bundan rahatsız olanlar var. Sandıkla değiştiremeyeceğine inananlar son 12 yılda çok değişik yollara tevessül etti. Darbe girişimleri, sokak eylemleri, mitingler, Gezi olayları, muhtıralar, Cumhurbaşkanı seçtirmeme girişimi dahil birçok girişim oldu. Ama her seçimde milletimiz gereken cevabı vermiştir. Bu oyunu da 30 Mart'ta milletimiz bozacak."

Son Güncelleme: 26.03.2014 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.