Çavuşoğlu: Çakma solcu çakma milliyetçi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin uluslar arası arenada büyümesini istemeyen çakma solcu, çakma milliyetçilerin olduğunun altını çizerek, “Gerçek milliyetçilere, sosyal demokratlara lafımız yok."dedi

31 Temmuz 2013 Çarşamba 20:04
Çavuşoğlu: Çakma solcu çakma milliyetçi
Ak Parti Antalya İl Başkanlığı Temmuz ayı İl Danışma Meclisi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç’in katılımıyla toplandı. Burada konuşan Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin son birkaç aydır önemli bir süreç yaşadığını söyledi. Bu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin bir saldırı altında olduğunu savunan Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Ak Parti’ye saldıranların, Başbakanımızı, çok özür dileyerek söylüyorum, diktatör ya da otokratik bir lider gibi göstermeye çalışanların demokrasiyle, insan haklarıyla, sosyal devlet anlayışıyla, çevreyle, barışla hiçbir ilgisi olmadığını gördük. Biz tam bağımsız bir ülke, Türkiye Cumhuriyeti oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin bağımsız ekonomi politikasına karşı gelenlere bakıyoruz yıllardır ‘Tam bağımsız bir Türkiye’ sloganıyla yola çıkmış çakma solcuları, çakma milliyetçileri görüyoruz. Gerçek milliyetçilere, sosyal demokratlara lafımız yok."

Türkiye’ye dışardan yapılan müdahalelerde CNN, BBC, Russia Today gibi televizyon ve gazetelerin demokrasi, insan hakları ve diğer konularda standartın olmadığı ve ikiyüzlü olduklarını ortaya serdiğini savunan Çavuşoğlu, “Demokrasiye inanıyorsunuz Mısır’daki darbeye ‘darbe’ derdiniz ve askeri rejimin katlettiği insanlara karşı birazcık insani duygu varsa bu katliama dur derdiniz” diye konuştu.

‘HAYAT BİÇİMLERİNİ BİLİYORUZ’

Uluslararası örgütler dahil olmak üzere kendini demokrasinin beşiği olarak gösteren batı dünyasının bugün Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Moldova gibi ülkelere dahi demokrasi dersi verecek noktada olmadığını kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye’ye karşı İngiltere’de Times gazetesinde figüranlar ilan veriyorlar, Sayın Başbakanımız ve Türkiye’yi eleştiren. O zaman da söyledik, bu figüranların da insan haklarıyla, özgürlükle, demokrasiyle ilgisi yoktur. Bunlar kim yönlendirirse ilgi alanları bellidir. Kişilik haklarına girdiği için bunları burada tanımlamayacağım. Bu insanların hayat biçimi ve ilgi alanlarının ne olduğunu da sizler de gazetelerden okuyabilirsiniz, bizler de sanatı yakından takip eden insanlar olarak bunları çok iyi görüyoruz. Eğer bu insanlar gerçekten demokrasiye inansalardı başta Mısır olmak üzere antidemokratik yönetimlere seslerini çıkarırlardı.”

Son Güncelleme: 02.08.2013 00:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.