BÜYÜK SINAV

Türkiye referandum sürecine girdi ve bütün siyasi projeksiyonlar Nisan ayındaki referandum sandığı üzerine yapılmaya başlandı. Siyasi analizciler, Anayasa referandumunun, mevcut siyasi yapının tümünü etkileyecek sonuçlar doğurması ihtimali üzerinde de duruyor.

30 Ocak 2017 Pazartesi 11:19
BÜYÜK SINAV
“KİM ÇALIŞTI, KİM YATTI?”
Referandum sonuçları Ak Parti, CHP ve MHP’nin il ve ilçe teşkilatları açısından ‘Performans Testi’ özelliği de taşıyacak. Üç partinin genel merkezleri, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde ilçelerdeki sandıkların sonuçlarını baz alarak, “Hangi teşkilat çalıştı, kimler ipe un serdi?” diye bir ayrıma gidecek. Örneğin, Ak Parti 1 Kasım’da Aksu’da yüzde 47.48’e tekabül eden 18 bin 852 oy aldı. ‘Evet’ cephesinin güçlü figürü MHP ise aynı seçimde Aksu’dan, yüzde 21.29’un karşılığı olan 8 bin 451 oy topladı. Siyasetin aritmetiğinde “1 artı 1” her zaman 2 etmiyor ama, genel merkezler en azından iki partinin toplam oyları olan 27 bine yakın bir sonuç bekliyor. Bu da, ‘Evet’çilerin Aksu’da yüzde 68 oy alması anlamına geliyor. Ve bu hesap, tebessümlere neden oluyor.

“SEÇİM SONRASI REVİZYON”

Ak Parti Genel Merkezi’nde, referandumun teşkilatlar açısından da ‘dönüm noktası’ olacağı şeklinde yorumlar yapılıyor. Referandum sonrasında beklenen erken seçime, referandumda düşük sonuçlar alınmış il ve ilçelerin yönetimlerinde revizyon yapılarak gidilecek. Uzun lâfın kısası, bu referandum sadece Anayasa oylaması şeklinde geçmeyecek, Ak Parti’de bir ‘yenilenme’ döneminin de kapısını aralayacak. Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, 7 Şubat’ı beklemeden sahaya inmiş görünüyor. Teşkilat binasındaki ‘Halk Günleri’nin sayısında kısıtlamaya giderek, tümüyle mahalle ve esnaf ziyaretlerine yoğunlaşan Başkan Şahin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Avcı’yı da bütün ekipleriyle birlikte sahaya gönderdi.

Son Güncelleme: 30.01.2017 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.