BİLDİRİDE CHP’NİN ADI YOK!

Aksu Belediye Meclisi, Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak amacıyla olağanüstü toplandı. Toplantıda, parti grup sözcülerinin imzaladığı ortak bildiri okundu. CHP’nin, bildiriyi imzalayan partiler arasında adı okunmadı. CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız meclis bitiminde Belediye Başkanı Halil Şahin’in yanına giderek partisinin isminin olmamasını eleştirdi.

21 Ekim 2019 Pazartesi 15:37
BİLDİRİDE CHP’NİN ADI YOK!

Aksu Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Halil Şahin başkanlığında Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak için olağanüstü toplandı. Toplantıda, altında İYİ Parti, MHP, AK Parti ve DSP imzası bulunan orta bildiri metni okundu. Metnin altında Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) isminin geçmemesini eleştiren CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, toplantı sonunda Başkan Halil Şahin’e sitemde bulundu. Başkan Şahin, Kenan Yıldız’a “Mecliste grubu olan partilerin imzası var” şeklinde yanıt verdi. Aksu Belediyesi tarafından paylaşılan basın bülteninde ise, CHP’nin bildiri metnine imza atan partiler arasına eklendiği dikkat çekti.

PARTİMİZİN İSMİ ATLANMIŞ

Konuyu değerlendiren CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, ”Mecliste grubu bulunan partilerin imzasıyla ortak bir bildiri okundu. Metnin altında, mecliste grubu bulunan partiler arasında CHP’nin ismi geçmedi. Orada İYİ Parti ve CHP ittifak olarak bulunuyor, İYİ Parti’nin ismi yazılmış sadece. Birlik ve beraberlikten bahsediyoruz ama orada bizim partimiz atlanmış. Bu, Sayın Halil Şahin’in değil metni hazırlayan ekibin büyük bir hatası. Ben art niyet aramıyorum ama gerçekten büyük bir eksiklik. Hem Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bir bildiri yayınlanacak, hem de altında CHP’nin imzası olmayacak. Böyle bir şey kabul edilemez. Tüm bunları Başkan Halil Şahin’e de anlattım. Sosyal medyada paylaşılan açıklamada CHP’yi eklemişler, ancak mecliste okunan açıklamada ismimizin olması daha iyi olacaktı” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 21.10.2019 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.