BBP’li Mustafa Destici'den Millet İttifakı’na sert eleştiriler

Partisinin Aksu İlçe Kongresine katılan Büyük Birik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakı’nın temsilcilerini sert bir dille eleştirdi. Cumhur İttifakının ise ülkede bulunan terör unsurlarını top yekûn yok etmek için, var gücüyle çalıştığını ifade eden Destici, devletimizin terörle mücadelesinde sonuna kadar hükümetin yanındayız” dedi.

22 Kasım 2021 Pazartesi 12:41
BBP’li Mustafa Destici'den  Millet İttifakı’na sert eleştiriler

HDP’yle işbirliği

Büyük Birlik Partisi’nin Aksu İlçe Kongresi gerçekleştirdi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, MHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün ile AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda misafirin katıldığı genel kurulda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakı’nın temsilcilerinin TBMM’de PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yle işbirliği içerisinde olduğunu ileri sürerek, sert eleştirilerde bulundu. Destici, “Millet, mecliste terörist istemiyor. Mecliste terör örgütünün PKK, PYD, YPG’nin yada başka bir örgütün partisini istemiyor” dedi.

CHP ve İYİ Parti

Destici, “Bazı siyasi partilerimiz demokrasiden bahsederek, bir siyasi partinin kapatılmaması, bunların muhatap alınması gerektiğini, olmayan Kürt sorununun bunlarla konuşulması gerektirdiği düşüncesindeler. Bu bakış teröre yardakçılık ve yancılıktır. Mecliste PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin sözcülerinin nasıl konuştuğunu görmüyor musunuz? Suriye, Irak tezkeresi oylanıyor. HDP’nin sözde milletvekili bizim devletimizi işgalci, kahraman ordumuzu katliamcı olarak meclisin kürsüsünde söylüyor. CHP, İYİ Parti ise, -Bunlar parti olarak kalsın ve konuşmaya devam etsin diyor”  ifadesinde bulundu.

Top yekûn mücadele

Mustafa Destici, “Devlet buna müsaade ederse, şayet Anayasa Mahkemesi, Uluslararası Hukuk, bizim anayasamızın gereğini yerine getirmezse, o zaman PKK yı güçlendirmiş olur. Terörün meşrulaşmasına katkı sağlamış olur. Bizimkiler bırakın kınamayı, bizzat PKK, PYD, YPG’nin sözcülüğünü yapıyorlar. PKK, PYD ve YPG’nın sözcülüğünü yapan bir parti kapanmayacakta ne olacak, sözcülüğünü yapmaya devam mı edecek. Millet bunu istemiyor. Oysaki 40 yıldan fazla bir süredir devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne, milletin istiklaline ve istikbaline göz dikmiş hain PKK terör örgütü ve onların uzantılarıyla mücadele ediyor” dedi.

Hükümetin yanındayız

Rahmetli Muhsin Yazıcı’nın, -Eğer terörü yok etmek istiyorsanız. Terörün tüm unsurlarına karşı top yekûn mücadele edeceksiniz- sözünü hatırlatan BBP Genel Başkanı Destici,  “Ülkemiz, devletimiz, Cumhur İttifakımız terörün tüm unsurlarına karşı top yekûn mücadele veriyor ve bu mücadele neticesinde ülke sınırlarımız içerisinde terörist sayısı da çok alt seviyelere düştü. Terör eylemi de yok denecek seviyelere geldi. Aksulu kardeşlerim ülke, devlet, millet, vatan bizim dolayısıyla ülkemize, devletimize, milletimize hep birlikte sahip çıkacağız. Bu ülke, devlet, din,  millet söz konusu olduğunda bunun iktidarı, muhalefeti olmaz. Bunun bir vatanseveri yada bir de vatan haini olur. Terörün yok edilmesi noktasında devletimiz kararlılıkla bir mücadele veriyor. Büyük Birlik Partisi olarak, Alperenler olarak devletimizin terörle mücadelesinde içeride ve dışarda sonuna kadar hükümetin yanındayız” diye konuştu.

Kapanacak diye akılları çıkıyor

CHP, İYİ Parti ve Saadet gibi partilerin HDP ile ittifak yapmadıklarını ifade ettiklerini söyleyen Destici, “Şu an Antalya’dayız. CHP Antalya Belediyesini nasıl kazandı.  Tabi ki HDP’nin desteğiyle. HDP’ nin burada adayı var mı? Yok. Kimi destekledi. Tabi ki de CHP’yi destekledi. İYİ Parti’de CHP’yi destekledi. Üç parti bir adayı destekliyorsa, o zaman kim kiminle ittifak yapmış oluyor. Biz açık bir şekilde Büyükşehir belediye başkanlığında AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı’nın adayını destekledik. CHP, İYİ PARTİ ve HDP’ de Millet ittifakının adayını destekledi. Fiili olarak resmen pek çok şehirde ittifak yaptılar. Yaklaşan seçimlerle ilgili İYİ Parti ve CHP, HDP’nin yani PKK’nın siyasi uzantısının oyunu arzu ettikleri ve istedikleri için onu meşru görüyorlar. Kapanmasını istemiyorlar ve kapanacak diye adeta akılları çıkıyor. Anayasa mahkemesi ve hukuk neyi gerektiriyorsa onun kararını verecektir diye inanıyorum” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.