Baykal'dan bomba MHP iddiası

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Başkanlığı seçimlerinin ikinci turundan sonra kulislerde neler yaşandığını anlattı.

07 Temmuz 2015 Salı 10:56
Baykal'dan bomba MHP iddiası
Baykal, Devlet Bahçeli'nin 'HDP' çıkışından sonra MHP'den Yusuf Halaçoğlu ile CHP'li Levent Gök'ün buluştuğunu söylerken, Halaçoğlu'nun Levent Gök'e, "'Bir sıkıntı yok, kutlarız. Baykal seçilebilir. Çünkü biz grubu serbest bırakacağız" dediğini iddia etti.

Baykal, Erdoğan ile görüşeceğini duyan Kılıçdaroğlu'nun ‘aman ha sarayda olmasın’ dediğini ifade etti. Baykal, görüşme sonrasında eleştiri alacaklarını söylemesi üzerine Erdoğan'ın ise ‘Ya boş ver ne yaparlarsa yapsınlar’ dediğini belirtti.

Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini ise ilk kez anlattı:
“Hiç kuşku yok aklımdan bile böyle bir şey geçmezken gece 12’ye yakın bir saatte, ayın 9’unda Antalya’dayım ben, gece yarısı telefon geldi ve ‘Sayın Cumhurbaşkanı sizinle geçici Meclis Başkanı olarak, deneyimli siyasetçi olarak istişare etmek istiyor, gelir misiniz’ dediler. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri... Bende dedim ki ‘bu konuda karar almam için genel başkanla konuşmalıyım’ dedim. Bu ilk şart dedim. Onlarda gerek yok falan demediler, gayet tabi dediler. Onun üzerinde ben ikinci olarak ‘cumhurbaşkanlığı programında resmi olarak ilan edilmesi gerekir, kaçak bir görüşme olmaz’ dedim. Bunların dışında konuların konuşulabilir olduğunu içinize sindirmeniz gerekiyor. Partimizin koalisyon konusundaki tercihi ortaya çıkmış değil. Kimse adına bir şey müzakere edebilecek durumda değilim. Karşıda Cumhurbaşkanı var. Alışılmamış bir siyasi tablo var karşısında ve istişare ihtiyacı hissediyor.daylığım açıklandıktan sonra Sayın Ahmet Davutoğlu ile de görüştüm. Davutoğlu bana ‘ben de Cumhurbaşkanımıza sizinle görüşmesini tavsiye ettim’ dedi. ‘Seçmen bir hata yaptı ve seçime gitmek lazım kriz üreterek’, seçimin rövanşını alma duygusunun zihinlerde dolaştığını biliyordum ilk günden itibaren. Cumhurbaşkanına ilk söylemem gerekenin bu seçim sonuçlarını ciddiye alın. Seçmen yanlış yaptı yeniden bir seçime gidelim değil hemen gereğini yapmamız lazım.”
 

Son Güncelleme: 07.07.2015 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.