Baykal'dan bayram yorumu: Acı bir bayram

Ramazan Bayramı'nı memleketi Antalya'da geçiren CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını dedesinin imamlık yaptığı Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı.

08 Ağustos 2013 Perşembe 11:00
Baykal'dan bayram yorumu: Acı bir bayram
Sabah kahvaltısı için her zaman gittiği börekçide mermer tezgaha geçip börek açan Baykal, "Acı bir bayram yaşıyoruz" dedi.

Ramazan Bayramı tatilini Antalya'da geçiren Deniz Baykal, bayram namazını Kalekapısı'nda bulunan ve dedesinin imamlık yaptığı Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı. Baykal'a CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ile partililer eşlik etti. Baykal, namaz bitiminde her bayram olduğu gibi yine Kırcami semtindeki Avcuoğlu Börekçisi'ne gitti. Burada mermer tezgaha geçip Antalya'ya özgü serpme börek açan Baykal'a, milletvekili Osman Kaptan, "Artık ustalık dönemindesin" diye espri yaptı.

Bayram mesajında Ergenekon Davası kararlarına gönderme yapan Baykal, “Bu bayram hepimiz çok karmaşık duygular içerisindeyiz. Bu bayrama gelinceye kadar Ramazan ayında bütün insanlarımız İslami disiplinin ve ahlakın gereğini yerine getirdiler. Bir Müslüman olarak güzel bir Ramazan yaşadılar. Bunun sonucunda hak edilmiş bir sevinç, mutluluk, neşe günü olarak düşündüğümüz bir bayrama ulaştık. Ama bu bayram ne yazık ki hem Türkiye'de hem de dünyada, yaşamak istediğimiz bayram olmaktan çok uzak" diye konuştu.

Son yıllarda bayramlara 'buruk bayramlar' denildiğini kaydeden Deniz Baykal, şöyle devam etti:

"Ama bu defa bayram artık buruk olmanın da ötesine geçti. Acı bir bayram yaşıyoruz. Bu bayram hepimizi inançlarımızın, ahlakımızın, toplumumuzun temel değerlerini yeniden düşünmeye ve sorgulamaya davet etmektedir. Yani adaleti yeniden, hakkı, birbirimize bakışımızı yeniden sorgulamak durumundayız. Maalesef çok acı günler yaşıyoruz. Bu bayram arzu ettiğimiz gibi neşe ve mutluluk dönemi olmaktan çok uzak, acı bir bayram. Fakat bayramlarda böyle acı günler yaşamanın da belki terbiyevi başka bir etkisi vardır. Yani bayram fikrini unutmadan bu acıları taşıyabilmek, bu acıları taşırken sağduyuyu, sükuneti koruyabilmek çok önemli. İnşallah gerçek bayramlar yaşayacağımız günlere de yaklaşmışızdır. En kısa zamanda gerçek bayramları milletçe, bütün İslam alemi olarak kutlayacağımız günler de önümüzde bizi bekliyordur. Bu umut içindeyiz."

Baykal, börekçideki kahvaltısının ardından ise yüzmeye gitti. 

Son Güncelleme: 08.08.2013 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.