Başkanlardan yetki tepkisi

Geçen hafta kamuoyuna servis edilen, “Böcek’ten Özen’e tam yetki” açıklamasına CHP ve İYİ Parti’nin İlçe başkanlarından sert tepki geldi. İlçe Başkanları bizim böyle bir yetkiden haberimiz yok derken,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise“-Ramazan Özen tam yetkilidir-  şeklinde bir açıklamam olmadı” dedi.

20 Mayıs 2019 Pazartesi 10:55
Başkanlardan yetki tepkisi

Kim atanacak sorusu?

31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra merak edilen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Aksu’ya atayacağı koordinatörün kim olacağıydı. İşte kamuoyu ile parti teşkilatları bu sorunun cevabını beklerken, geçen hafta Başkan Böcek’in ifadesiymiş gibi servis edilen, “Böcek’ten Özen’e tam yetki” şeklinde ki açıklama kulisleri oldukça hareketlendirdi.

Böcek: öyle bir şey demedim

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız ile İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Bal, yetkilendirmeden haberlerinin olmadığının altını çizerek, “Ramazan Özen ne yetkisi aldıysa söylesin bizde bilelim” şeklinde sitemli açıklamalarda bulundular. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Ben öyle bir şey demedim. Herkesin görevi bellidir” diye konuştu. 

Farklı bir şey demedim

Büyükşehir belediyesinin yetkilerinin ortada olduğuna vurgu yapan Başkan Böcek, “Bu anlamda Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin, ilçe başkanlarının görevleri ortada. Hepsinin kendilerine göre görevleri mevcut. Önemli olan hizmet üretmek, herkes bu anlamda vatandaşla biz arasında köprü olmalı benim dediğim bunlardır. Bunun dışında söylediğim bir şey yok” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yıldız: Makamlar egoları tatmin etme yeri değildir.

İlçe başkanı olarak bu yetkilendirme ile ilgili haberinin olmadığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Neyin yetkisi verilmiş. Madem bir yetki verildiyse en azından bizi bilgilendirdikten sonra haberi servis etmeliydi. Hangi konuda kendisinin ne kadar yetkisi varsa bizlerde bilmiş olurduk. Aksu’nun çok ciddi sorunları mevcut. Bu sorunların çözümü lafla geçiştirmeyle olmaz. Her gün onlarca vatandaş sorunlarını bize iletiyor. Çözüm istiyor. Ne yetkisi aldıysan bize de söyle ki bizde vatandaşı bu anlamda sana yönlendirelim. Bu konuda bir an önce açıklama yapmalısın. Bu makamlar egoları tatmin etme yeri değildir. Bu haberden sonra vatandaşlar iki arada bir derede kalmış durumda. Ramazan Bey’e mi gidelim yoksa ilçe başkanlarına mı gidelim” dedi.

Bildiğim yedek meclis başkan vekili olması

İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal’da yetki anlamında kendisinde bir bilgisinin olmadığının altını çizerek,  bu açıklamanın rahatsızlık verici bir açıklama olduğunu ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yapılan ziyarette kendisinin de olduğunu ifade eden İYİ Partili Başkan Bal, “Orada Başkan Böcek’in ifade ettiği şeyin herkesin sorunların çözümü anlamında aracı olması. Yoksa resmi bir görevlendirme yok. Kaldı ki bu kentin bir belediye başkanı var. Ayrıca benim bildiğim yedek meclis başkan vekili görevi var. Bilmediğimiz bizim dışımızda gelişen aldığı görev varsa da onu bilemiyorum”  diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.