Başkan Türel’den provokatör uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Altıntaş ve Çalkaya’da vatandaşlara seslenerek, “Provokatörlerin oyununa gelmeyin. Amacımız sizin arsaların üzerindeki şerhleri kaldırmak. Şerhler kalktıktan sonra tüm insiyatif mülk sahiplerinindir” dedi.

11 Haziran 2018 Pazartesi 15:57
Başkan Türel’den provokatör uyarısı

Başkan Türel’den provokatör uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Altıntaş ve Çalkaya’da vatandaşlara seslenerek, “Provokatörlerin oyununa gelmeyin. Amacımız sizin arsaların üzerindeki şerhleri kaldırmak. Şerhler kalktıktan sonra tüm insiyatif mülk sahiplerinindir” dedi.

Dedikodulara aldırış etmeyin

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kamuoyunda Çalkaya sorunu olarak bilinen sorunun çözümü için, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulan ve atılan imzalar sonucu Resmi Gazete de yayınlanarak resmiyet kazanan, “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ile ilgili ortaya atılan ve vatandaşın kafasını karıştıran söylemlere yanıt verdi. Altıntaş ve Güzelyurt’ta iki ayrı toplantı gerçekleştiren Başkan Türel, “ Tek amacımız tapularınızın üzerindeki şerhleri kaldırmak. Dedikodulara aldırış etmeyin” dedi.

Vatandaşa rağmen

Çalkaya’nın yaklaşık olarak 30’yıla yakın kanayan bir sorununun olduğuna vurgu yapan Başkan Türel, bugüne kadar yapılamayan çalışma sergilediklerini ve sona gelindiğini ifade etti. Türel, “Maalesef her başarılı çalışmalarda olduğu gibi, bu başarılı çalışmada da provokatörler yine iş başında. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ile, Çalkaya ve Güzelyurt’un Kepezaltı ve Santral mahallerinde olduğu gibi yıkılarak yerine toplu konutların yapılacağı ifade ediliyor. Kesinlikle bu dedikodulara aldırış etmeyin. Şerhler kaldırıldıktan sonra bu alanlar üzerindeki tek insiyatif mülk sahiplerinin olacaktır. Bizler vatandaşa rağmen iş yapmıyoruz” şeklinde konuştu. 

Sadece yasal mevzuat   

Kentsel dönüşümü sadece yıkıp yakmakla ibaret olmadığının altını çizen Türel, “Kentsel dönüşümün çok farklı modelleri var. Deprem dayanıklı olamayan binaların yoğunlaştığı yerler var. Kepezaltı- Santralde olduğu gibi. Modern yapıların yer aldığı çalışma yaptık. Ama burada ki kentsel dönüşüm çok farklı olacak. Sadece yasal mevzuattaki imkânlarından yaralanabilmek için bu alanı kentsel dönüşüme soktur. Yalancılara iftiracılara itibar etmeyin. Kepezaltı - Santraldeki gibi yapıları yıkarak burada sıfırdan bir çalışma yapılmayacak. Kentsel dönüşüm kanununun getirmiş olduğu kolaylıklardan istifade ederek tapularınızın üzerindeki şerhleri kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Meselenin bu kadar basit olduğuna değinen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Biz burada bir tane yapı yıkmayacağız. Bir ev ve işyeri yıkmayacağız.  Ada bazında ağırlıklı olarak planlamayı yapacağız tapuların üzerindeki şerhleri kaldıracağız. Şerhler kaldırıldıktan sonra mülk sahipleri nasıl bir insiyatif kullanır, o da onların bileceği bir şey. Yoğun çalışma yapıyoruz. 11 bin 726 adet imar parselini tek tek ele alıyoruz. Bundan önce yapılan planlarda caddeler, mezarlıklar, parklar konut parseli olmuş. Parsel parsel satılmış. Dolaysıyla sosyal donatı alanlara ihtiyacımız var. Bu alanları bulabilmek için kentsel dönüşüm kanununa ihtiyacımız var. Biz sizlerin yapılarıyla tasarrufta bulunma düşüncemiz yok. Envanter çalışmaları tamamlandı. Çalkaya ile ilgili 15 kişilik bir ekibimiz çalışıyor. Çalkaya planlama bürosu kuruldu. Binlik ve 5 binlik çalışmalarda bir taraftan devam ediyor. Ağustos veya Eylül 2018 gibi çalışmalarımızı meclise sunmayı hedefliyoruz. Ekim 2018’de ise 18  İmar planlarının parselasyonlarını tamamlayacağız. Siz yola devam derseniz biz yola devam ederiz . Tüm bunların olması için de 24 Haziran’da yola devam etmemiz gerekiyor. Aralık 2018 gibi de tapu kadastroya sizin tapularınızın üzerindeki şerhlerin kaldırılması için çalışma başlatılması üzerine bir hedefimiz olacak. Şubat 2019’da da tapuların üzerindeki şerhleri kaldırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.06.2018 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.