Başkan Türel servisçilerle buluştu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, servisçi esnafıyla buluşarak hem projeleri anlattı hem de referandum süreci hakkında bilgi verdi.

27 Mart 2017 Pazartesi 15:57
 Başkan Türel servisçilerle buluştu
Servisçiler Odası'nda sektör çalışanlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın hangi sorunu varsa, esnafla çözme tarafında olduklarını söyledi. Esnafla aynı safta yer aldıklarını kaydeden Türel, "Biz esnafımızla odalarımızla kol kola birlikte omuz omuza yürümeye devam edeceğiz" dedi.

KOALİSYON DÖNEMLERİNDE FAKİRLEŞTİK

16 Nisan'daki referanduma da değinen Başkan Türel, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile artık koalisyonların tarihe karışacağını belirtti. Türkiye'nin son 14 senede kalkınma hamlesi yaptığını kaydeden Türel, "Türkiye koalisyon dönemlerinde hep sıkıntı yaşamış, küçülmüş, halk fakirleşmiş, devlet güçlenmemiş. Şimdi evet çıktığı takdirde Türkiye'de koalisyon dönemleri tarihe karışıyor. Artık Türkiye'de Cumhurbaşkanları 50 artı 1 oyla seçilecek. İlk turda yüzde 50'liyi geçen olmazsa, ikinci turda en çok oy alan iki aday yeniden yarışacak. İki adaydan yüzde 50'den bir fazlasını alan cumhurbaşkanı olacak, gelecek hükümetini kuracak. Aynı gün milletvekilleri seçimleri yapılacak. Aynı sandıkta iki pusulayla cumhurbaşkanına ayrı oy atacaksınız meclise ayrı oy atacaksınız" dedi.

TARAFSIZLIĞA KONYAALTI ÖRNEĞİ

'Cumhurbaşkanı partili olursa taraflı olur' söylemlerinin doğru olmadığını ifade eden Başkan Türel, şunları kaydetti: "Bunu en iyi Antalya'da siz yaşıyorsunuz. Ben bir parti mensubuyum. Ama seçildiğimiz gün, parti rozetimizi kapıda bıraktık ve belediyeden içeri öyle girdik. Yani bir parti mensubuyum ama tarafsız belediye başkanıyım. Bugün Konyaaltı sahil projesini, Boğaçayı projesini ben yapıyorum. Teleferik projesini Konyaaltı'nda ben yaptım. Üstelik herkesin kartpostallarını süsleyecek bir tesis yapıyorum Tünektepe'ye. Konyaaltı bana az oy verdi diye tarafsızlığımı kaybedip Konyaaltı'na sırtımı mı döndüm."

CUMHURBAŞKANI İKİ KEZ SEÇİLEBİLECEK

Yeni sistemin Türkiye'nin omzundaki yükleri, ayağındaki prangaları atarak çok daha hızlı koşmasını sağlamak için olduğunu vurgulayan Başkan Türel, "Devletin zirvesindeki artık iki başlılık bu sistemle son bulacaktır. Yetkiler böyle ikili değil, bir otorite altında toplanırsa o zaman bu ülkenin güçlenmesi daha da kolay olur" diye konuştu.

VİCDAN MUHASEBESİNİ İYİ YAPIN

Avrupa'nın, PKK'nın 'hayır' dediğine dikkati çeken Menderes Türel, “Almanya, Hollanda, bütün Avrupa 'hayır' propagandası yapıyor. Öbür tarafta Kandil 'hayır' diye yırtınıyor. Avrupa'da Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının yanına şakağına dayanmış bir silahla iki gün önce İsviçre'de propaganda yapıyor. Ama bizim bir bakanımız oraya gidip konuşma yapmak istediğinde oraya sokulmuyor. Kimin ne için 'evet', kimin ne için 'hayır' diyeceği belli. Bir demokrasi şehidinin adını şerefle taşıyorum. Özellikle ifade edeyim 'evet' diyene de 'hayır' diyene de saygımız sonsuzdur hiç problem yok. Hayır dediğinizde siz kimlerle aynı safta duruyorsunuz bunun bir vicdani muhasebesini yapın" diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.03.2017 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.