Başkan Taş 'Sayıştay' raporlarına değindi

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş,” Ortada bir suç varsa, İç İşleri Bakanlığı müfettişleri bununla ilgili soruşturmasını yapar ve cezasını verir” dedi.

09 Temmuz 2019 Salı 12:52
Başkan Taş 'Sayıştay' raporlarına değindi

AK Parti İl Başkanı İbrahim Taş, gerçekleştirdiği basın toplantında,  Asfalt İhalesi ve Orion Pazar’da Aksu Belediyesi’nin zarara uğratıldığıyla ilgili Sayıştay denetçilerinin düzenlediği rapora değinerek, “Ortada bir suç varsa, partili ve partisiz olması fark etmez. Bu konuda ayırım yapmayız. İç İşleri Bakanlığı müfettişleri gereken cezayı verir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Asla ayırım yapmayız

Konuyla ilgili sorulan soruya cevap veren AK Partili Başkan Taş, “Sayıştay raporunu inceleyeceğim. Bilmeden konuşmam doğru değil. Bana da bu bilgi ulaştırılmadı. Belediye başkanımızı, ilçe başkanımızı buraya çağırırım. Raporları isteyeceğim. Ama dediğiniz gibi bir Sayıştay mekanizması var. Yapılan hata, yanlış varsa, ihalede bir eksiklik varsa bununla ilgili kararı Sayıştay verir. İçişleri müfettişlerimiz, İçişleri Bakanlığı’nın belediye müfettişleri gelir ve bu aksaklık, eksiklik nerede varsa bununa ilgili soruşturmasını yapar ve cezasını verir. Bu konuda biz asla ne kendi partilimizi, ne başkasını ayırt etmeyiz” diye konuştu.

Hukukun verdiği karara herkes saygı duyacak

Ülkemizin bir hukuk devleti olduğunun altını çizen AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş,  Biz de bunun takipçisi oluruz. Orion Pazar’daki yanlış uygulamalarla ilgili, “iki kişiye soruşturma izni verildi” dediniz. Soruşturma izni veren AK Parti hükümetidir, İçişleri Bakanıdır. Bu noktada biz bir hata varsa bunun üzerine gideriz. Bizler de bu konunun takipçisi oluruz. Hiç kimse bu ülkede milletin iradesinin üzerinde değildir. Devletimiz hukuk devleti. Dolayısıyla hukukun verdiği karara herkes saygı duyacak. Biz de bu konunun takipçisi olacağız.

Son Güncelleme: 09.07.2019 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.