BAŞKAN SÖZÜ

AK Parti Antalya İl Başkanı Avukat Rıza Sümer, genel seçimde çok büyük bir başarı elde ettikleri Aksu’da önümüzdeki dönemde güzel gelişmeler yaşanacağını söyledi.

14 Aralık 2015 Pazartesi 14:35
BAŞKAN SÖZÜ


AKSU BAŞARILI
Gazetemizi ziyaret eden Başkan Sümer, “Önümüzdeki süreçte Aksu ve Antalya çok daha güzel hizmetler alacak. Antalya’nın çehresi değişecek” diye konuştu. Başta İlçe Başkanı Avukat Durmuş Kaan Şahin olmak üzere Ak Parti Aksu İlçe Teşkilatı’nı başarılı bulduğunu kaydeden Sümer, Belediye Başkanı Halil Şahin’in de, halkla iç içe hizmet veren bir yönetici olduğunu söyledi.

HALK GÜVENDİ
Halka her zaman gerçekleri söylediklerini vurgulayan Ak Parti İl Başkanı Sümer, “Biz hiçbir zaman popülist siyaset yaparak daha fazla oy alalım kaygısında olmadık. 100 bin kişiye iş, bedava elektrik gibi söylemlerle vatandaşı yanıltma gayreti gütmedik. Gerçekler neyse onu Antalyalı ile paylaştık. Aksulular, Antalyalılar bize inandı ve güvendi. Bunun sonucunu sandıkta gördük” dedi.
AK PARTİ Antalya İl Başkanı Avukat Rıza Sümer ve Aksu İlçe Başkanı Avukat Durmuş Kaan Şahin gazetemizi ziyaret ettiler. İl Başkanı Sümer, ziyaret sırasında Antalya ve Aksu’ya önümüzdeki dönem için çok daha güzel hizmetlerin müjdesini verdi ve “Antalya’da 2019 seçimlerine kadar, hedefimiz 500 bin üyedir” dedi. Genel Yayın Yönetmenimiz Ergin Çevik ve Yazı İşleri Müdürümüz Hilal Kara’nın konuğu olan Başkan Rıza Sümer, gündemdeki gelişmelere ilişkin soruları da yanıtladı. İşte o sorular ve Sümer’in yanıtları…

-Ak Parti 1 Kasım genel seçimlerinden çok büyük bir başarı ile çıktı. Aksu’da da büyük bir oy artışı sağlandı. Bu başarının sırrı nedir?

-2001 yılında yüzde 21 ile başladık. Antalya’da iğneyle ve tabiri caizse tırnaklarımızla kuyu kazıyorduk. Çünkü Antalya’da, siyasi profile baktığımızda CHP ve MHP’nin Türkiye ortalamasının üstünde oy aldıklarını görürüz. Ak Parti’yi ve yaptığımız hizmetleri anlatarak, Antalya’daki oylarımızı yüzde 100 artırdık. Girdiğimiz her seçimden birinci olarak çıktık. Antalya siyasi tarihi boyunca alınan en yüksek oyu Ak Parti olarak biz aldık. Rahmetli Hamza Başkan 2002 yılında bir hedef koymuş, şimdi arşivlere bakınca görüyoruz. Antalya’da yüzde 50’yi aşacağız diyor. Önceki başkanlarımızın bıraktığı yerden artırarak devam ettik.

-7 Haziran seçimlerine göre bir kıyaslama yapar mısınız?

-Haziran seçimlerinde halk bize bir mesaj verdi. Bu mesajı doğru okuduğumuzu düşünüyoruz. Halk bizden sosyal projelere daha çok önem vermemizi istedi. Vatandaş ayrıca, tek başına iktidar istediğini, koalisyon istemediğini belirtti. Zaten koalisyonun ismi çıkar çıkmaz ekonomik göstergeler patır patır aşağı inmeye başladı. Halkımız, meselenin Ak Parti meselesi olmadığını, memleket meselesi olduğunu anladı. 1 Kasım’da yüzde 50 ile yüksek bir sonuç elde ettik.


-Bu sonuç hizmetlere nasıl yansıyacak?

-Artık yükümüz daha da ağırlaştı. Özellikle önümüzdeki 4 yılda Antalya’nın çehresinin çok değiştiğini göreceksiniz. Zaten son bir yılda yapılanlar ortada. Antalya’da ulaşımla ilgili bir problem kalmadı. Aksu ve diğer doğu ilçelerimizi ilgilendiren köprülü kavşakları görüyorsunuz. Bunları üç ayda yaptık. Çevre yolundaki trafik yoğunluğu bir anda ortadan kalktı. Bunlar elbette yeterli değil. Daha fazlasının yapılması gerekiyor. Örneğin, Expo’ya kadar devam edecek olan Kuzey Çevre Yolu… İnşallah önümüzdeki süreçte Aksu ve Antalya daha güzel hizmetler alacak. Antalya’nın çehresi değişecek.

-Aksu’da alınan seçim başarısının ilçeye yansıması nasıl olacak, ilçede ne değişecek? Kısacası Aksu şaha kalkacak mı?

-Aksu güzel ve güzel olduğu kadar da şanslı bir ilçemiz. Son yapılan köprülü kavşaklarla birlikte ulaşım da büyük ölçüde rahatladı. Son olarak Expo 2016 için yapılan yatırımların Aksu’ya geri dönüşü çok fazla olacaktır. Bu dev organizasyon tarihi bir rekora gidiyor. 42 ülkenin Aksu’da çiçek bahçeleri kurulacak ve milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçi Expo sayesinde Aksu’ya gelecek. Ulaşımın gelişmesiyle turizmin Aksu’nun iç bölgelerine çekilmesi de büyük ölçüde sağlanmış olacak. Tramvay hattını buna örnek verebilirim. İkinci etap tramvay projesi sayesinde sadece Aksu değil, havalimanı da bundan yararlanacak.

-Tramvay hattının Expo’ya yetişmeyeceği söyleniyor. Halkta böyle bir algı var.


-Bu proje Expo’ya yetişmezse rayları söküp götüren olamayacak. Bir iki ay gecikse bile, bu tramvay hattı yine Aksu’ya kalacak. Aksulu vatandaşlarımız önümüzdeki dönemde artık Antalya ile çok rahat ve hızlı bir ulaşım sağlamış olacak. Yetişti, yetişmedi diyenlere söylüyorum, bu tramvay Aksu’nundur, kimse onu Aksululardan alamaz. Bu da böyle bilinmelidir. Ayrıca, firma yetkilileri ile görüşmeler yaptık, Tramvay hattının kesinlikle yetişeceğini belirttiler. Expo ile ilgili sürdürülen kara propaganda ne yazık ki hala devam ediyor. Sanki yetişmesin diye dua edenler var. Ayrıca, Aksu’da mülkiyetle ve 2B ile alakalı taksitin uzatılması talebi var. Başbakanımız bu konuda çalışma yapılacağını da söyledi. Aksu’ya ve Antalya’ya verilen sözlerimizin takipçisi olacağız. Bakanımızla, milletvekillerimizle, teşkilatımızla ve belediyelerimizle birlikte sözümüzün arkasındayız. Yakın dönemde Aksulular, verilen sözlerin yansımalarını göreceklerdir.

-Antalya’da başarı grafiğiniz sürekli yükseliyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

-7 Haziran ve 1 Kasım’ın karşılaştırmasına bakılırsa, haziran seçimlerinde bizim Antalya’da yine birinci parti olduğumuz görülecektir. 19 ilçenin 16’sında birinciydik. Türkiye ortalaması ile aramızdaki yüzde 14’lük makası yüzde 6’ya kadar düşürdük. 30 Mart’ta 10 belediyede birinci çıkmışız, ama 7 Haziran’da 16 ilçede birinciliği elde etmişiz. Bunlar bir başarının göstergesidir. Halkımız yaşanan bütün gelişmeleri gördü ve kaostan kurtulma yönünde oy kullandı. 1 Kasım seçiminde teşkilat olarak kendimize çeki düzen vererek, bu meselenin bir memleket meselesi olduğunu halkımıza anlattık.

-Son zamanlarda gelişen bir söylem var, “Ak Parti kendi içindeki AKP’lilerden arındırılmalıdır” diyorlar. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

-Ak parti milletin birleşiminden oluşmuştur. Biz sadece tabelasını astık. Bu yüzden ben bu türden ayrımları gerçekçi bulmuyorum. Kimse, ben Ak Parti’liyim, öbürü AKP’li deme hakkına sahip değil. Ak Parti kurulurken herkes bir yerlerden geldi ve aynı noktada buluştu. Üçüncü sınıf görülen ve horlanan milletin artık yönetim kademesinde olması lazım dedik ve bunu başardık. İnsanlar bir zamanlar CHP’ye oy vermiş diye onu partiye almayacak mıyım? O zaman hata yaparım ve küçülmeye başlarım. Küçük olsun benim olsun mantığı bizde yoktur. Antalya’da Ak Parti’nin iktidara gelmesinden memnun olanların oranı, yaptırdığımız ankette yüzde 80 çıktı. Bizim aldığımız oya bakarsanız, bu yüzde 80’in bir kısmının diğer partilerden olduğunu görürsünüz. Antalyalılar kaosu istemiyor, istikrarı istiyor. İlk defa bize oy vermiş olanları geri göndermeyeceğimiz gibi, bundan sonrası için de yenilerini kazanmak istiyoruz. Biz ideoloji partisi değiliz. Yeniliklere ve gelişmelere açık olan muhafazakar ve demokrat bir partiyiz.

-Partinizin ilçe belediye başkanları arasında en çok hangisini başarılı görüyorsunuz?

-Bu konuda bir ayırım yapmamayım ama Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin’i hem ben hem de teşkilatımız çok başarılı buluyor. Bütün belediye başkanlarımız, kendi yerel seçimlerinden çok daha fazla, olağanüstü bir çabayla, son seçimde çalıştılar. Bütün arkadaşlarımız, kendi ilçelerinde başarılı bir çalışma gösteriyorlar. Halil Şahin Başkanımız da çok başarılı ve teşkilattan gelme birisidir. Empati yapmasını biliyor. Vatandaşın içinde bir arkadaşımız. Halk tarafından da çok seviliyor. Çünkü onların içinden gelen bir siyasetçi. Vatandaşın dertleriyle dertlenen birisi. Yaptığı hizmetler de ortada. Daha ilk yılında farkını ortaya koydu. Önümüzdeki dönemde daha başarılı hizmetler ortaya koyacağına inanıyorum.

-Ak Parti’de Antalya’nın bir geleneği var, il başkanları milletvekilliğine aday oluyor. Sizin de böyle bir düşünceniz var mı?

-Hesap yaparak siyasete girerseniz, sizin hesabınız tutmaz. Siyasete hesap yaparak girilmez. Başarısızlığın başladığı nokta da zaten hesap üzerine siyasetin başladığı noktadır. Biz şu anda, Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın bize verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Siyaset uzun soluklu bir iş, gelecek ne getirir bilemeyiz.

-Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından tarım ürünlerinin ihracatında sorunlar yaşanıyor. Bu konuda bir mesajınız olacak mı ?

-Tarım ve Ekonomi Bakanlıklarımız ile ihracatçı birlikleri bu konuda müşterek bir çalışma içindeler. Üreticilerimizin bundan en az şekilde etkilenmesi için önlemler düşünülüyor. Çiftçilerimizin çoğu da, gerekirse ürünümü çöpe dökerim ama onurumdan vazgeçmem diyor. İnsan bu dünyada, onuru, namusu, vatanı ve bayrağı için yaşar. Vatandaşımız askerinin arkasında. Biz de çiftçimizin olumsuz etkilenmemesi için çalışma içindeyiz. Rusya’ya sorumsuzluğunun dersi verilmeliydi, biz de verdik.

Son Güncelleme: 14.12.2015 15:03
Anahtar Kelimeler:
AK PartiRıza Sümer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.