Başkan Köse'den anketlere tepki..

Geçtiğimiz günlerde bir danışmanlık şirketi tarafından yapılan yerel seçim anketinde AK Parti Antalya'da yüzde 39 ile birinci, CHP yüzde 38 ile ikinci, MHP ise yüzde 15 ile üçüncü sırada yer almıştı. Sonuçları değerlendiren partilerin Antalya il başkanları ise, yapılan anketlere çok fazla güvenilmemesi gerektiğini dile getirdiler.

15 Eylül 2013 Pazar 12:28
Başkan Köse'den anketlere tepki..
MUSTAFA KÖSE: ADAYLAR BELLİ OLMADAN YAPILAN ANKETLER REFERANS ALINMAMALIDIR
Adaylar belli olmadan yapılan anketlerin referans alınamayacağını belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, "Bu tip anketler düzenleniyor; ama bu anketler halkın iradesini ne kadar yansıtıyor? Adaylar belli olmadan kimin önde olduğu ya da kim birinci sırada kestirmek çok zor bir durum. Yani adaylar belli olmadan sağlıklı bir durum olmuyor. Yapılan anketlerde daha önce ilk sırada olan parti adaylar belli olduktan sonra daha geri plana düşebiliyor. Adaylar belli olduktan sonra yapılacak anketler daha doğru sonuçlar verebilir. Şu sıralarda yapılan ve ya yapılacak anketler referans alınmamalıdır. Burada sadece bugünkü anketlerle yürümek doğru değil. Biz doğru adaylarla yola çıktığımız zaman halkımız en doğru kararı veriyor" dedi.

DEVRİM KÖK: "RAKİPLERİMİZE TARİHİ FARK ATACAĞIZ"
CHP İl Başkanı Devrim Kök ise, yerel seçimlerde rakiplerine tarihi fark atacaklarını belirterek, "Türkiye'de iki tip anket var. Birincisi gerçekten halkın nabzını ölçmek için bilimsel manada yapılan ve genellikle kamuoyuna yansıtılmayan anketlerdir. Bir diğeri ise, özellikle AKP iktidarından sonra, sıkça rastlanan algı yönetimine dönük, kamuoyunu yönlendirmeye yönelik mizansen anketler. Kamuoyuna yansıyan bütün anketler ikinci tip anketlerdir. Bunlar gerçeği yansıtmaz. Genellikle halkı yönlendirmeye yöneliktir. Biz Antalya il örgütü olarak ve genel merkezimizin yaptırdığı anketleri biliyoruz. Kendi açımızdan çok rahat bir seçime gidiyoruz. Mevcut durumumuz AKP iktidarına karşı çok iyi durumdayız. O nedenle Antalya'da rakiplerimize tarihi bir fark atacağımızı iddia ediyoruz. Antalya kesinlikle AKP'nin gerisinde değildir. En son yapılan genel seçimlerdeki farkı kapattık. Yüzde 10'u aşan bir oranda AKP'nin önündeyiz. Bu farkı seçim tarihinde daha da fazla olacak. Ayrıca AKP yönetimi belde belediyelerini kapattı. Herkes ateş püskürüyor. 2B ile köylülerin topraklarına göz koydular. Bütün şehir yasasıyla da köylüyü vergiyle tanıştıracaklar. Antalya'nın tarım ve ticaretini bitirecekler. Köylüler sandığı bekliyor. Açılım diyerek ise, bayrağı her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldılar. Bunlar Antalyalının hassas noktalarıdır. Bu ortamda hala yüzde 1 ile önde olacaklarını söyleyecekler. Buna kimse inanmaz" diye konuştu.

OSMAN ÇETİN: "SEÇMEN 30 MARTTA SONUCU HERKESE GÖSTERECEK
Seçmenin 30 Mart'ta sonucu herkese göstereceğini söyleyen MHP İl Başkanı Osman Çetin ise şunları söyledi:

"Biz birinci olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür anketlere kimse itibar etmesin. Biz parti olarak en kötü durumumuzda bile Antalya'da hiçbir zaman yüzde 15 oranında oy almadık. Genel seçimler de yüzde 22 oranında oy aldık. Böyle bir düşüşün olması düşündürücü. Anketin nasıl yapıldığı ve neyi sorduğu bilinmelidir. seçim zamanlarında MHP hep düşük oy oranında gösterilir. Bunlar hiçbir zaman doğru değildir. Biz de anket düzenliyoruz. Bizim de anket sonuçlarımız var. Yakın zaman da bunları paylaşacağız. Seçmen 30 Mart'ta sonucu herkese gösterecek." 

Son Güncelleme: 15.09.2013 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.