Başkan Başaran: Herkese yakınım

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı'na geçici olarak atanan Mehmet Başaran, partinin 17 Mayıs'ta yapılacak olan 1'nci Olağan Kongresi'ne kadar hem 'ağabeylik' yapacak hem de partiyi toparlayacak.

10 Mart 2020 Salı 16:01
Başkan Başaran: Herkese yakınım

Ahmet İSTEK/ANTALYA, (DHA) -

İki yıl içinde kurucu il başkanı Nizamettin Sağır, Ahmet Aydın, Yavuz Temizer'in ardından 4'üncü kişi olarak il başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Başaran, "İlçelerdeki parti kongrelerini tamamlayıp mayıs ayı içinde il kongresini sonuçlandıracağız" dedi.

Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısıyken parti genel merkezince il başkanlığına atanan Başaran, "Amacım birlik ve beraberliğin parti içinde sağlanması. Doğru ve demokratik bir şekilde seçimlere gitmemiz önemli. Şu anda il başkanlığı için adaylar belli değil. Herkes aday olabilir. Ben herkese yakınım ve partiyi toparlamamız lazım. 'İyi partiliyim' diyen herkesin başımın üstünde yeri var" dedi.

Başaran, il başkanlığına aday olmayı düşünmediğini de vurguladı. Ancak parti kulislerinde, "Kongreye kadar Mehmet ağabey" formülünün yerinde olduğu, Başaran'ın il başkanlığına ikna edilmesi gerektiği konuşuluyor.

İlçelerde kongrelerini sürdüren İYİ Parti'de Ahmet Aydın'ın tekrar il başkanlığına aday gösterilmesi de dillendirilirken, ilçelerde seçilen 600 delege partinin seçilmiş ilk il başkanını belirlemek için 17 Mayıs'ta oy kullanacak. İYİ Parti İl Başkanlığı için şuana kadar adaylığını açıklayan olmadı.

Antalya'da 3 milletvekili olan partide, yönetimsel güç tartışmaları iddiasıyla Tuğba Vural Çokal, partisinden istifa etmiş, akabinde bazı ilçelerde istifa ve görevden almalar da yaşanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.