BAKAN ÇAVUŞOĞLU: NATO'DAN YARDIM İSTEYECEK BİR DURUM YOK

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, herhangi bir sınır ihlalinde AB'nin tavrını beklemenin gerçekçi ve doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, "Şu anda NATO'dan yardım isteyecek bir durum yok. Umarız Suriye'deki katil rejim de aklını başına almıştır. Türkiye ile şaka yapılmayacağını ve oyun oynanmayacağını anlamıştır" dedi.

25 Mart 2014 Salı 15:52
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: NATO'DAN YARDIM İSTEYECEK BİR DURUM YOK
  AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin düzenlediği yerel seçim çalışmaları için Alanya'ya geldi. Bakan Çavuşoğlu ilk olarak Alanya Kent Konseyi'nin Harbour Restaurant'da düzenlediği yemeğe katıldı. Bakan Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin'in de yer aldığı yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin sınır ihlali yapan Suriye savaş uçağını düşürmesi konusunda kendisine yöneltilen bir soru üzerine herhangi bir sınır ihlalinde AB'nin tavrını beklemenin gerçekçi ve doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

NATO'YU DOĞRUDAN İLGİLENDİRİR
Türkiye'nin NATO kurucu ülkelerinden olduğunu, dolayısıyla Türkiye'ye karşı herhangi bir tehdidin doğrudan NATO'yu da ilgilendirdiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "NATO'nun da zaten kuruluş amacı budur. Türkiye bugüne kadar çok sabır gösterdi. Esed rejiminin uçağımızı düşürmesine, topraklarımıza füzeler düşmesine, vatandaşlarımızın şehit olmasına rağmen biz bölgede ilave istikrarsızlık olmasın diye sabır gösterdik. Türkiye hiçbir zaman savaş yanlısı olmamıştır. Savaşı tercih etmemiştir" dedi.

SURİYE'NİN TACİZLERİ HADDİNİ AŞTI
Suriye'nin tahrik ve tacizlerinin haddini aştığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Bizim uçaklarımız ve pilotlarımız yapması gerekeni gerçekleştirmiştir. Bunun çok fazla büyütülmesi, uzatılması ya da başka yerlere çekilmesinin de bir anlamı yok. Uçak düşürülmeden önce 4 defa uyarı yapılmış. Buna rağmen uyarılar dinlenmeyince bizim de pilotlarımız, uçaklarımız bunu yapmak zorunda kalmıştır" diye konuştu.

NATO'DAN YARDIM İSTEYECEK DURUM YOK
Bundan sonra böyle bir tahrikle karşılaşmak istemediklerini, olması halinde askeri güçlerin gerekeni yapacağına dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, "NATO üyesi ülkelerden bir tanesine herhangi bir tehdit olursa 5'inci maddeye göre o ülkeye her türlü yardım yapılabilir. Daha önce NATO ülkelerinden özellikle füze tehdidine karşı koruma amaçlı cihazlar gelmişti. Onun dışında şu anda NATO'dan yardım isteyecek bir durum yok. Umarız Suriye'deki katil rejim de aklını başına almıştır. Türkiye ile şaka yapılmayacağını ve oyun oynanmayacağını anlamıştır" dedi.

JİRİNOVSKİ'Yİ CİDDİYE ALMAYIZ
Bir gazetecinin, Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski'nin, 'Suriye'nin her türlü teknolojik sistemiyle, sınır ihlali halinde Türkiye'nin uçaklarını düşürebileceği' yönünde bir açıklaması olduğunu söylemesi üzerine Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Jirinovski'nin söyledikleri Rusya'da da dikkate alınmaz. Biz de ciddiye almayız. Çünkü kendisini Avrupa Konseyi'nden de tanırım. Bir gün söylediğinin, ertesi gün tam tersini söyler. Bir gün önce Türkiye'yi över, ertesi gün tam tersini söyler. O şimdi kendisini müziğe ve sanata vermiş. Parfüm çıkarıyor. O işlerle uğraşıyor."

CHP'LİLER SURİYE İLE KANKA OLMUŞ
Suriye uçağının seçim öncesi düşürülmesiyle ilgili muhalefet partilerinden gelen eleştirilerin sorulması üzerine ise Bakan Çavuşoğlu, "Suriye rejiminden sınırlarımızı ihlal etmesini biz mi istedik? Suriye rejimine yakın olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Onlarla sürekli temas halindeler. Sürekli ziyaret ediyorlar. Kanka olmuşlar. Hatay'daki terör saldırılarını organize edenler, CHP milletvekillerini Esed'e götürenlerdir. Neticede bir ihlal olmuştur. Bizim de sabrımız taşmıştır. Gereken yapılmıştır" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Hasan Çolak Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kermesi gezdi.

Son Güncelleme: 25.03.2014 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.