Bahriye Üçok Antalya'da anıldı

CHP'li kadınlar, katledilen siyasetçi ve bilim insanı Bahriye Üçok'u andı.

06 Ekim 2016 Perşembe 16:06
Bahriye Üçok Antalya'da anıldı
CHP Antalya İl Kadın Kolları üyeleri, Demokrasi Şehitleri Parkı'nda bir araya gelerek, siyasetçi ve bilim insanı Bahriye Üçok'u katledilişinin 26'ncı yılında andı. Ellerindeki karanfilleri Üçok'un büstüne bırakan kadınlara bazı erkekler de katılarak destek verdi. CHP Antalya İl kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana aydınlanma hareket önderlerinin, gericilerin hedefinde olduğunu söyledi. Dinci gericiliğin hedefinde cumhuriyet devrimleri olduğunu dile getiren Deveci, devrimlerin toplumu laikleştirmek için yapıldığını, laikliğin demokratik toplumun temel taşlarından olduğunu söyledi.

TEK VÜCUT
15 Temmuz darbe girişimi sırasında 240 canın yitirildiğini hatırlatan Deveci, şöyle devam etti: "Ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlar, ancak kol kola, omuz omuza ayrılıkları bir tarafa bırakarak ve tek vücut dağılabilir. Ölüm tehlikesiyle yaşayan, ancak ölüm korkusu taşımayan, aydınlanma yolunda cumhuriyet ve demokrasi için yaşamlarından vazgeçen yiğit devrimcilerin, cumhuriyet ve demokrasi şehitlerinin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz." 

Son Güncelleme: 06.10.2016 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.