“Antalya’nın incisi Aksu Olacak”

MHP’nin Aksu Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Büyükkalay, siyasetin içinde dünyaya gelen, başarılı bir iş adamı. Babadan kalan siyasi mirası gözü gibi koruyup kollayacağını ve teşkilatı ile birlikte Aksu ilçesine üstün hizmetler yapmak istediğini ve bu düşüncelerini sizler için Güney Haberci Aksu Gazetesi’ne anlattı.

06 Ağustos 2013 Salı 14:07
“Antalya’nın incisi Aksu Olacak”

Boztepe’de dünyaya gözlerini açan Boztepeli Adil’in oğlu Hüseyin Büyükkalay, çocukluğunu Boztepe’de geçirmiş. İlkokula başlayacağı zaman ailesi şehirdeki eğitimin daha yararlı ve faydalı olacağını düşündüklerinden şehre taşınmışlar. Antalya’ ya yerleşmelerine rağmen şehirdeki eğitim hayatı ve köydeki yaşamı birlikte devam etmiş. Gençliğe ve iş adamlığına da aynı anda adım atmış. Pamuk ekimi, kum, çakıl ve başka ticari işlerde başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş.

Aksu ilçesinde belediye başkanlığı için MHP’nin aday adayı. Siyasetin baba mesleği olduğunu, siyasetin içinde büyüdüğünü ifade eden Büyükkalay, 40 yıldır iyi günde, kötü günde her zaman Partisi ve teşkilatı ile birlikte olduğunu, hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ve asla bırakmayacağını dile getiriyor.
Aksu’nun yapısını ve Aksu için nelerin faydalı olacağını iyi bildiğini söyleyen Büyükkalay, Aksu için önemli projeleri olduğunu ve başkan olduğu takdirde bu projeleri tek tek hayata geçireceğini söylüyor.

Esnafın durumunu turizm ile daha da güçlendireceğini, Aksu’nun mevcut restaurantlarını daha modernize hale getirerek, turizmi şehir içine çekeceğini ve turizme yönelik modern binalarla destekleyeceğini vurgu yapan Büyükkalay, “Turizm kenti Aksumuz da turistin gelebileceği birçok cazibe merkezleri oluşturacağız. Kısacası, Türkiye’nin turizm kenti Antalya, Antalya’nın incisi Aksu olacak” dedi.

Siyaset sizin için ne ifade ediyor?
Siyaset ülkenin iyi idare edilmesidir. Akıllı ve mantıklı hukuksal bir yapıya hala erişmiş olduğumuza inanmıyorum. Demokrasiye ve hukuk kurallarına çok ihtiyacımız var. Siyaset hukuk ve demokrasinin birlikte hareket edebileceği bilim dalıdır.

Siyasete ne zaman başladınız?
Siyaset baba mesleğidir. Babam ve ben Alparslan Türkeş’in, MHP Antalya teşkilatını ilk gelip kurduğundan bu yana bu yoldayız. Antalya’ya geldiğinde Sayın Türkeş, ilk bizimle birlikte teşviki mesaide bulundu. Bizimle buradaki çalışmalarını yürüttü. Benim siyasete başlama yaşım doğum tarihimden itibaren olmuştur.

Baba mesleği olduğundan dolayı mı siyasete devam ettiniz yoksa sizi siyaset yapmaya yönlendiren başka etkenler mi oldu?
Yapılan siyasete bakıyorum çok doğru şeyler göremiyorum. Siyaset birilerine bir şeyler kazandırmak olmamalı. Bütün üzerinden hareket edilerek sosyal denge oluşturulmalı. Yerel yönetimler de bu durum daha bir önem kazanmaktadır. Bundan dolayıdır ki bu adaleti sağlama adına siyaset yapmaya devam edeceğim.

Size göre yerel yönetim nasıl olmalı, yerel yönetim anlayışınız nedir?
Yerel yönetim sosyal dengenin doğru sağlanmasıdır. Yerel yönetimler bu dengeleri korumalıdır. Belediyecilik paket dağıtma değildir. İnsana hizmet boyutunda ve eşit hareket etmektir.
Belediyecilik kurumlar arası dengeyi sağlamaktır. Ayrıca; İmar, altyapı, çevre düzeni, yollar, tapu, mülkiyet, sosyal hizmetler bunlar yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğundan doğru personelle doğru idare edilmelidir. Ayrıca insanların en doğal hakkı eğitim alma hakkıdır. Bu haklarını çok iyi gözeteceğim ve bu konuda ciddi çalışmalar gerçekleştireceğim. Bunlar benim belediyecilik anlayışım içerisinde yer almaktadır.

Aksu ilçesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aksu Dünya’nın en güzel yeri. Konum olarak, yer olarak bütün coğrafi yapısıyla dünyanın en güzel yeri olduğunu söyleyebilirim. Sahili ve tarım alanları ile iki farklı yer Aksu. “İki tezat yaşamı bağrında barındıran bölge”.

Nedir bu iki tezat yaşam?
Aksu hem şehir hem köy yaşamını birlikte devam ettiriyor. Sahile bakınca modern bir şehir, iç alanlara geldikçe köy yaşamı var. İki güzel yaşam şekli birbirine entegre olmuş şekilde. Burada yapılacak tek şey bu iki yaşamı birbirine yollarla birleştirmek.

Aksu’nun sorunlarını dile getirmek istersek en önemli sorunu nedir?
İlk aklıma gelen tabii ki de kanalizasyon sorunu. İvedilikle çözümlenmesi gereken bir sorun. “Bu çekilmez koku içerisinde belediye başkanlığı yapan kişinin ben, Aksu’da belediye başkanlığı yaptım demesin” esnaf ve halk Aksu’nun kanalizasyon sorunundan muzdarip. Çözüm üretmek yerine bahane üretmekle başkanlık yapılmaz.
Diğer çözülmesi gereken sorun hastane. Hastanemiz yok. İmar, mülkiyet, tapu, daha ne sayayım size Aksu’nun her yanı sorun.
Tabi bunlar çözülemeyecek sorunlar değil “mesela ben hastane yaptırmak için gidip Sağlık Bakanlığı’nın kapısında yatarım. Aksu’ya hastaneyi yapana kadar mücadelemi veririm.

Partiniz tarafından aday gösterilmeniz halinde seçimi aldığınız da 31 Mart sabahı nasıl bir çalışma içine girmeyi düşünüyorsunuz. 
Ben şu sloganla yola çıktım. Destek sizden, hizmet bizden.
• Deneyimli şehir plancıları ile çalışacağım. Teknik ekibimiz hazır, daha önceki beyanlarım da bulunduğum gibi mahalle muhtarlarıyla toplanarak mahallenin sorunlarını dinleyip öncelik sırasına göre hizmetime başlayacağım.
• Yıllardır çözülemeyen imar sorununu var, şartlar ne olursa olsun halkımızın bu konuda ki mağduriyetini ortadan kaldıracağım. Tam donanımlı hastanenin açılması için elimden geleni yapacağım.
• Alt yapı sorununu mutlaka çözeceğim. Gençlerin ve çocukların sosyal, kültürel, sportif çalışmalarını yapabilecekleri özel mekânlar oluşturacağım.
• Çocuk parkları, modern ve geniş yollar ve güvenliğimiz açısından mobese kamera sistemini bir an önce hayata geçireceğim.
• Mevcut sanayi sitelerimiz ve semt pazarlarımız desteklenerek güçlendirilecek aynı zamanda halkımızın ihtiyaçları tespit edilerek bu doğrultuda ek sanayi siteleri ve semt pazarları inşa edeceğim.

Aksu için düşündüğünüz çılgın projeniz var mı?
Valla Aksu’ya ne yapsak hepsi çılgın proje olur. Daha büyük projelerim var onları da sonrasına saklıyorum.

Aday adaylığınızı planlayarak mı gerçekleştirdiniz yoksa öncesi var mı?
2009 seçimlerine bir ay kala, aday adaylığı için talepte bulun demelerine rağmen o zaman niyetimi gerçekleştiremedim. Ama artık zamanı geldiğini yıllardır siyasetin içinde olmamdan ötürü bu seçimler için aday adayı olma vaktinin geldiğini düşündüğümden, bu yola baş koydum. Ayrıca teşkilatım dört dörtlüktür. İçim rahat ve inandığım yol da arkadaşlarımla birlikte emin adımlar atmaktayım.

Aksulu hemşerilerinize ve teşkilatınıza ne söylemek istersiniz?
Teşkilatımla bir bütünlük içerisinde çalışarak Aksulu vatandaşlarımıza kusursuz bir şekilde hak ettikleri bütün hizmetleri yerine getireceğimden emin olmalarını isterim.
 

Son Güncelleme: 07.08.2013 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.